Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Miercuri 17 Aprilie 2024 - 14587
PSD s-a tinut de cuvant: legea conversiei creditelor a fost adoptata.

Partidul Social Democrat actioneaza in sprijinul romanilor prin toate mijloacele legale si parlamentare de care dispune. Initiator al proiectului de lege privind conversia creditelor in franci elvetieni la cursul istoric, PSD a facut ceea ce a promis: a pus pe agenda Parlamentului o lege buna pentru cetatenii Romaniei si a reusit sa o adopte in cea mai buna formula legislativa.

                     Legea conversiei creditelor in franci elvetieni la cursul istoric asigura un echilibru corect si onest intre banci si cetateni, fara de care nu este posibil sa avem o clasa de mijloc puternica.

                     Reprezentantii tuturor partidelor politice au raspuns favorabil solicitarilor PSD privind eliminarea acelor articole care alterau continutul pozitiv al legii. Am pornit de la un proiect imperfect, care prevedea un prag de indatorare de 50% si un plafon de 250.000 de franci elvetieni. Prin luarile noastre de pozitie, am reusit sa eliminam aceste prevederi defavorabile celor care au luat, cu buna credinta, credite in franci elvetieni. De asemenea, am reusit sa convingem parlamentarii din toate partidele sa voteze in unanimitate legea conversiei creditelor CHF in forma propusa de reprezentantii nostri.

                     Ne exprimam increderea ca presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, nu va amana niciun moment trimiterea acestui act normativ spre promulgare. Sunt sute de mii de romani afectati de prevederile acestei legi, care isi pun increderea in functionarea corecta si transparenta a institutiilor statului.

                     Reamintim faptul ca, ieri, propunerea legislativa de eliminare a 102 taxe nefiscale, initiata de PSD, a primit de asemenea votul pozitiv in Senat, urmand ca votul final sa se dea cat mai rapid.

 

0 comentarii2800 vizualizări19 octombrie 2016




rss 2.0
rss 2.0