Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 26 Mai 2020 - 7672 vizitatori azi
"Tranzitia de la "Nastase, sapte case", la "Tariceanu, sapte autoturisme".

Deputatul PMP de Bistrita - Nasaud, Ionut Simionca, a atras atentia asupra taxelor si impozitelor platite de proprietarii de autovehicule, intitulandu-si declaratia politica sustinuta astazi de la tribuna Parlamentului "Tranzitia de la "Nastase, sapte case", la "Tariceanu, sapte autoturisme. Deputatul constata cu stupoare ca, desi anul acesta, la 1 februarie, guvernarea PSD a desfiintat peste 100 de taxe si tarife din sistemul birocratic, iar timbrul de mediu a fost una dintre cele mai importante taxe eliminate, la numai jumatate de an de la scoaterea acestei taxe, presedintele Adminstratiei Fondului de Mediu a dezvaluit faptul ca exista un colectiv care lucreaza la reintroducerea acestei taxe.

Se intelege astfel ca planul Guvernului Tudose este de a introduce un nou bir pentru detinatorii de autovehicule, pornind probabil de la calculul facut la inceputul acestui an, atunci cand taxa era eliminata pentru "impulsionarea tranzactiilor in domeniu si reducerea timpului necesar achizitionarii unei masini".

Rezultatele au mers exact in aceasta directie: peste 350.000 de autoturisme second-hand din strainatate au fost aduse in tara in primele noua luni ale anului, cu 70% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut, acestea adaugandu-se unui parc auto care a depasit 7 milioane de vehicule la finele lui 2016.

Imaginea completa a situatiei in acest domeniu se poate concluziona astfel: impozitele pentru masini au fost mentinute, acciza pentru carburanti s-a marit de doua ori intr-o singura luna, iar acum aflam ca se reintroduce timbrul de mediu.

Domnul deputat sesizeaza cu ingrijorare ca cei care trebuie sa plateasca aceste taxe si impozite sunt oamenii care nu-si permit sa cumpere o masina noua, precum multi cetateni din Bistrita, si care se pot gandi cel mult la o masina ieftina, second-hand, mai poluanta si cu o capacitate cilindrica mai mar. Omul cumpara o masina ieftina, dar constata ca trebuie sa plateasca atat de multe taxe incat nu-i vine sa creada ce lux este sa ai o masina. Pentru ca, la fel ca pe vremea regimului comunist, autovehiculul a redevenit un lux.

"Nu pentru domnul Tariceanu si cele sapte autoturisme ale domniei sale, bineinteles dansul nu observa nicio scumpire. As spune ca tranzitia de la "Nastase, sapte case", la "Tariceanu, sapte autoturisme" este caracterizata de modificarea definitiei luxului: acum 15 ani era un mare lux sa ai 7 case, astazi e un mare lux sa ai un autoturism ieftin, second-hand. De aceea, va cer, dragi colegi parlamentari, sprijinul pentru a diminua aceste diferente majore, care sunt importante pentru cei care nu au suficiente resurse financiare. Micsorarea impozitului pe autovehicule ii va ajuta foarte mult pe cei ce lupta sa treaca mai usor peste toate aceste taxe, accize, impozite sau ce nume le mai gasesc cei de la guvernare birurilor care anuleaza toate cresterile salariale de pana acum!", a fost apelul facut de deputatul Ionut Simionca in plenul Camerei Deputatilor.

Biroul de presa PMP.

0 comentarii2961 vizualizări04 octombrie 2017
rss 2.0
rss 2.0