Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 30 Mai 2020 - 10242 vizitatori azi
Dupa ce Curtea de Conturi a constatat o gaura de 7 milioane de Euro la bugetul Bistritei, primarul Cretu trebuie sa isi dea demisia!

Deputatul PMP Ionut Simionca cere demisia primarului Municipiului Bistrita, Ovidiu Cretu, dupa ce Curtea de Conturi Bistrita a verificat activitatea administratiei locale pe anul 2016. "Raportul Curtii de Conturi arata ca Primaria Bistrita a fost prejudiciata anul trecut cu 32 de milioane de lei. Daca acest lucru este adevarat, primarul Municipiului Bistrita, Ovidiu Cretu, trebuie sa isi dea imediat demisia, iar sumele cheltuite ilegal sau neincasate trebuie sa fie recuperate, in cel mai scurt timp, de la cei vinovati. Nu poti sa ramai in functie dupa ce Curtea de Conturi a constatat o gaura de 7 milioane de Euro la buget", a declarat parlamentarul PMP.

"Bistritenii sunt oameni cumpatati si isi platesc cu constiinciozitate taxele si impozitele datorate primariei, ori nimeni nu are voie sa isi bata joc de banii astfel adunati la bugetul local. Stiam toti ca primarul Cretu este un prost administrator al orasului, dar nu ne inchipuiam ca incalcarea legii e cuvantul de ordine in primarie, si nici ca administratia locala din Bistrita arunca pe geam ilegal 10 mii de lei pe zi", a mai adaugat Ionut Simionca.

Conform raportului Curtii de Conturi Bistrita, in 2016 bugetul Primariei Municipiului Bistrita a fost prejudiciat cu suma de 32.433.338 de lei prin plati ilegale facute de primarie si prin neincasarea unor sume datorate administratiei publice locale. Inspectorii Curtii de Conturi au descoperit, de exemplu, ca Primaria Bistrita ar fi platit nelegal peste 100 de mii de Euro pentru o serie de lucrari care nu au fost executate la partia de schi. Primaria Bistrita este acuzata si de decontarea nelegala a cheltuielii navetei cadrelor didactice, de calcularea eronata a unor taxe si scutiri de la plata taxei pe teren, de plata unor servicii de publicitate mai mari decat pretul pietei, dar si ca nu ar fi actionat impotriva lichidatorilor judiciari care nu au achitat creantele dupa deschiderea procedurii falimentului pentru firme care inregistrau debite fata de primarie.

 

0 comentarii2639 vizualizări16 octombrie 2017
rss 2.0
rss 2.0