Adevarul umbla cu capul spart.          -          Cine cuteaza sa spuna adevarul poate lesne umbla batut, ca marul.          -          Adevarul invinge orice.          -          Copiii ?i nebunii spun adevĂrul.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 18 Octombrie 2018 - 21140 vizitatori azi
Guvernul PSD-ALDE, calaul IT-ul romanesc.

Nici un guvern al Romaniei de dupa 1989 nu a avut o interventie mai brutala in sectorul privat si in economia tarii decat actualul guvern format de coalitia PSD-ALDE. Au fost cresteri si scaderi de taxe si impozite, au fost modificari ale legislatiei fiscale de-a lungul timpului dar niciodata statul nu a intervenit cu atata brutalitate in relatia angajator-angajat.

Sa obligi una din partile unui contract incheiat de comun acord sa creasca o anumita valoare pentru ca cealalta parte sa nu piarda, este o interventie in forta, iesita din comun, in mediul privat si in economie, care ne duce tot mai mult cu gandul la comunism, la dictatura.

Se fac prezentari in care li se spune oamenilor ca o sa castige doi sau trei lei in plus si ca angajatorii nu o sa piarda nimic, ceea ce este cu totul fals cel putin in sectorul IT unde, daca se pastreaza aceeasi anvelopa salariala, deci nu vorbim doar de brut, angajatii pierd aproximativ 20% din salariul net. In conditiile pastrarii salariului net actual, angajatorii trebuie sa-si mareasca costurile salariale cu cel putin 10% in conditiile in care veniturile raman la acelasi nivel, iar asta doar pentru ca asa vrea guvernul.

Practic, actualul guvern decapiteaza un sector economic cu potential mare de crestere care a ajuns sa contribuie substantial la PIB-ul Romaniei cu aproximativ 6%, sectorul IT. Nu mai vorbim de exodul de creiere care o sa fie un efect colateral al acestor masuri populiste. Dupa ce ca stam prost cu forta de munca in domeniu si nu numai, in loc sa fie luate masuri stimulative, actualul guvern procedeaza tocmai invers.

Aceasta asa zisa revolutie fiscala este de fapt o involutie sociala care va avea repercusiuni foarte grave asupra economiei si a societatii romanesti in general. Cresterea datoriei externe, cresterea dobanzilor, cresterea inflatiei, caderea monedei nationale in raport cu principalele valute sunt doar cateva semne clare ca Romania nu este pe drumul cel bun si ca cei care sunt "la butoane" sunt niste incompetenti populisti si demagogi.

 

Ioan PETELEU

Presedinte Patronatul National Roman

Filiala Bistrita-Nasaud

 

0 comentarii1596 vizualizări09 noiembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0