Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 26 Mai 2020 - 7064 vizitatori azi
Becleanul va fi primul oras din Romania care va semna pentru unirea cu R.Moldova.

Presedintele PMP Bistrita-Nasaud, deputatul Ionut Simionca, l-a provocat pe primarul PSD al orasului Beclean, Nicolae Moldovan, sa initieze, in premiera pentru Romania, o hotarare de Consiliu Local prin care un oras din tara noastra sa isi afirme dorinta ca R.Moldova sa revina in vechile hotare. Moldovan a raspuns ca accepta provocarea lui Simonca si ca Becleanul va face un pas important spre reintregirea Romaniei in granitele sale de acum 100 de ani, conform Rezolutiei adoptate de Marea Adunare Nationala, la 1 Decembrie 1918, la Alba Iulia. 

"Obiectivul reunirii romanilor de pe ambele maluri ale Prutului sub aceeasi granita este unul care nu are culoare politica. Locuitorii judetului Bistrita-Nasaud sunt responsabili si patrioti. Ei vad lucrurile in ansamblul lor, dincolo de ziua de maine. Prin tot ce face in orasul pe care il conduce, primarul din Beclean a dovedit ca este omul care da tonul. Sunt convins ca si alti primari din Bistrita-Nasaud isi vor exprima sustinerea pentru unire", a declarat Ionut Simionca.

Deputatul PMP a mai spus ca, in jurul datei de 10 martie, mai multi primari ai unor localitati din R. Moldova care au votat in consiliile locale unirea cu Romania au acceptat sa il viziteze la cabinetul parlamentar situat in municipiul Bistrita. "Unirea din 1918 a fost posibila, inainte de toate, datorita vointei romanilor din provinciile istorice care s-au reunit intr-un stat national. Valul unirii incepe si acum de jos in sus. In acest moment, un raion si 40 de localitati din Republica Moldova au votat unirea cu Romania. Onoarea de a-i primi la Bistrita pe primarii carora le pasa de destinul romanilor este de partea mea!", a mai adaugat acesta.

Dupa ce Parva, o comuna din Bistrita-Nasaud, a fost prima comuna din Romania care se exprima in favoarea revenirii R. Moldova la patria-mama, Becleanul ar putea fi primul oras din tara noastra care sustine acest demers.

0 comentarii3416 vizualizări23 februarie 2018
rss 2.0
rss 2.0