Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 25 Aprilie 2024 - 14587
Doamna ministru al Sanatatii, unde sunt ambulantele care urmau sa ajunga in Bistrita-Nasaud?

Intr-o interpelare adresata ministrului Sanatatii, Sorina Pintea, deputatul PMP Ionut Simionca i-a cerut acesteia sa ii comunice stadiul implementarii programului-pilot finantat de Banca Mondiala privind achizitia unui numar de 100 de ambulante, inclusiv pentru judetul Bistrita-Nasaud.

"In vederea suplimentarii creditelor bugetare pentru asigurarea transportului in conditii optime a pacientilor din comune la unitatile medicale si luand in considerare raspandirea geografica a localitatilor si densitatea populatiei, in calitate de deputat de Bistrita-Nasaud am depus amendamente la dezbaterea bugetului pe anul 2018, care urmau sa conduca la dotarea fiecarei comune cu cate o ambulanta", a explicat parlamentarul PMP. "In cadrul dezbaterilor bugetare, fostul ministru al sanatatii, domnul Florian Dorel Bodog a confirmat ca programul de ambulante care vizeaza dotarea cu ambulante pentru serviciile judetene de ambulanta este gestionat de Ministerul Afacerilor Interne, in programul de guvernare fiind intr-adevar prevazute 3.000 de ambulante, o ambulanta pentru fiecare unitate administrativ-teritoriala. Totodata, fostul ministru al sanatatii a promis pentru inceput achizitia unui numar de 100 de ambulante in cadrul unui program-pilot, finantat de Banca Mondiala, care urmau sa ajunga si in Bistrita-Nasaud", a mai adaugat acesta. Simionca a solicitat, concret, date despre repartitia acestor ambulante pe judete si pe tip de ambulanta.

Demersul deputatului Ionut Simionca vine in contextul unor mari framantari existente in domeniul sanatatii, culminand cu greva de avertisment a angajatilor din sanatate pe tema aplicarii legii salarizarii unice. In aceelasi timp, astazi se dezbate in Camera Deputatilor o motiune simpla pe sanatate intitulata "PSDragnea duce sanatatea in moarte clinica".

 

 

Ionut Simionca

Deputat de Bistrita-Nasaud

07.05.2018

0 comentarii2380 vizualizări08 mai 2018




rss 2.0
rss 2.0