Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Primarul Cocos a fost prins "fara bilet" in comuna Petru Rares.

In urma discutiilor purtate cu membrii organizatiei PMP din comuna Petru Rares si cu alti cetateni ai acestei comune am luat la cunostinta despre lipsurile si necesitatile comunitare ale acestora, proiecte pe care primarul in functie le tot promite si despre care afirma ca sunt depuse si urmeaza sa fie aprobate si implementate.

De fapt, lucrurile nu stau chiar asa. In calitate de consilier parlamentar impreuna cu domnul deputat Ionut Simionca am transmis Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice o intrebare prin care am solicitat sa ne fie comunicat stadiul acestor proiecte.
Constatam ca primarul PSD al comunei Petru Rares se tot ascunde de ceva vreme in spatele celor de la Capitala in ceea ce priveste demararea unor proiecte de modernizare absolut vitale pentru comunitatea pe care o conduce. Iar celor ce l-au intrebat despre modernizarea drumurilor de interes local, despre canalizarea absolut necesara intr-o localitate care se considera europeana sau despre data cand va avea si satul Reteag gaze naturale, domnul primar le-a raspuns ca toate aceste proiecte sunt in "derulare".

Oamenii de buna credinta au observat ca proiectele se deruleaza de ceva vreme, dar pe ulite nu se "deruleaza" nimic nou, asa ca mi-au cerut sprijinul. Raspunsul primit de la viceprim-ministrul Paul Stanescu este clar: niciunul dintre aceste proiecte nu a fost inclus in etapa a doua a Programului National de Dezvoltare Locala (PNDL), 2017-2020! De fapt, primarul PSD Vasile Cocos nici macar nu a facut o cerere de includere in program. Vorba aceea... nu poti castiga la loterie daca nu-ti cumperi bilet!

Din cele 9.500 de proiecte aprobate in aceasta etapa a PNDL, judetul Bistrita-Nasaud are 168 de proiecte finantate, dintre care Primaria Petru Rares are doar unul singur, acela de "modernizare drum de interes local in localitatea Bata - Ulita spre Pepiniera Bata si Drumul lui Salanki".

Desi lista proiectelor a fost publicata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice inca din vara anului trecut si contractul in valoare de 755.883 lei a fost intocmit de specialistii institutiei, primarul Cocos inca nu si-a gasit timpul necesar pentru a trimite pe cineva sa semneze. Asa ca primul gospodar din comuna Petru Rares nu "deruleaza" nimic in afara vorbelor goale.



Prim-vicepresedinte PMP Bistrita-Nasaud
Carcu Ioan Caius.

 

0 comentarii2975 vizualizări05 iunie 2018




rss 2.0
rss 2.0