Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 29 Martie 2024 - 14587
STOP bullyingului in scolile bistritene!

In 13 iunie a.c., Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita Nasaud prin Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii organizeaza manifestarile subsumate finalului de proiect  "STOP bullyingului in scolile bistritene!".

Scopul proiectului il reprezinta cresterea gradului de informare a elevilor cu privire la fenomenul de bullying din scoli si, implicit, diminuarea riscului infractional si victimal al acestora, prioritate a Politiei Romane si in acest an.

Partenerii institutionali initiali ai proiectului sunt : Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita Nasaud, Institutia Prefectului- Judetul Bistrita Nasaud, Consiliul Judetean BN prin A.T.O.P., C.J.R.A.E. BN, Asociatia Tasuleasa Social , la care s-au adaugat, in actiuni  punctuale, Universitatea "Babes-Bolyai" Cluj Napoca, D.S.P. BN si Asociatia  "Micul print" Bistrita - de constientizare a autismului. Proiectul judetean beneficiaza de finantare din fondurile Consiliului Judetean BN prin ATOP.

          Activitatile organizate in data de 13  iunie se vor desfasura dupa urmatorul calendar:

 

CROSUL "EXPRIMA-TE PRIN SPORT, NU PRIN VIOLENTA!"

 

13 iunie : orele 10.00 - 12.00  - organizat in colaborare cu ultramaratonistul Tiberiu Useriu, are ca scop incurajarea elevilor de a practica sportul in mod sustinut, in detrimentul activitatilor din sfera delincventei juvenile. Sloganul "Fii prieten, ia atitudine!" pune accentul pe fair-play in relatiile inter-umane  iar in contextul bullyingului scolar, incurajeaza martorii sa arate fair-play, sustinand victima si reducand astfel fenomenul ( pe modelul scandinav KiVa) .  

LOCATIE : padurea parc Schulerwald Bistrita

          La cros vor participa elevi ai scolilor implicate in proiect, care vor purta tricouri personalizate  cu mesaje anti-bullying, create chiar de ei insisi in activitatile din proiect. Vor participa de asemenea si politisti ai I.P.J. BN cu performante sportive in atletism si profesori scolari.

 

SPECTACOLUL "EXPRIMA-TE PRIN SPORT, NU PRIN VIOLENTA!"

13 iunie orele 16.00 - 18.00 : organizat de I.P.J. BN  cu acelasi scop: de a incuraja, si, mai mult, de a premia elevii din comunitate care deja fac sport  in cadrul unor cluburi/scoli de sport si au rezultate deosebite, premii si recunoasteri in domeniul sportiv.

LOCATIA : Centrul cultural DACIA, sala VALERIA PETER PREDESCU

          Vor performa pe scena elevi din doua  scoli  de dans (balet si dans popular) si un club de lupta (karate), care vor fi premiati de politie. Diplomele vor fi inmanate de colegii politisti aflati in misiune si de ambasadorul proiectului, Tiberiu Useriu. La final va canta Trupa Reea. 

0 comentarii2905 vizualizări12 iunie 2019




rss 2.0
rss 2.0