Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 12 Decembrie 2019 - 1110 vizitatori azi
Presedintelui ALDE Calin Popescu Tariceanu - candidat la alegerile prezindentiale.

Presedintele interimar al ALDE Bistrita-Nasaud, Ioan Monita saluta  validarea presedintelui ALDE Calin Popescu Tariceanu drept candidat la alegerile prezindentiale. Desemnat presedinte interimar al ALDE Bistrita-Nasaud primarul comunei Romuli, Ioan Monita spune ca desemnarea lui Calin Popescu Tariceanu este un castig urias pentru partid, dar si pentru romani. "Cu siguranta romanii vor avea de unde alege, iar personalitatea presedintelui Tariceanu, lupta sa pentru drepturile omului il vor face un redutabil candidat la Palatul Cotroceni."

Reamintim faptul ca, presedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a fost astazi validat de forurile de conducere ale partidului drept candidat la alegerile prezidentiale. 

"Am avut o lunga discutie cu colegii mei, o lunga dezbatere, in care le-am prezentat cateva dintre consideratiile care au stat la baza deciziei de a ma inscrie in aceasta cursa electorala. Le multumesc foarte mult colegilor pentru increderea pe care mi-au acordat-o. Acest lucru implica din partea mea o uriasa responsabilitate fata de ei, dar si fata de cei care isi pun sperante in candidatura mea, ma refer la cei care nu sunt membri ALDE, ci care sunt simpatizanti si care cred ca o astfel de candidatura este o solutie buna pentru viitorul Romaniei", a spus presedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu. 

Presedintele ALDE  a explicat ca se inscrie in competitie ca sa castige aceste alegeri, si a vorbit despre cateva dintre motivele pentru care presedintele Klaus iohannis nu mai merita un alt mandat. 

"Avand in vedere modul in care actualul presedinte a reprezentat Romania in cei cinci ani aproape de mandat, nu cred ca merita sa i se mai acorde un al doilea mandat. In perioada mandatului pe care l-a avut, presedintele actual, din pacate, de la inceput si-a abandonat rolul de mediator si a devenit un fel de activist politic in vesta rosie la manifestatiile de strada, a inchis ochii sau chiar a incurajat abuzurile din justitie si abuzurile procurorilor, nu a fost capabil sa reprezinte Romania, sa ii promoveze interesele in cadrul Consiliului European. Practic, nu a facut mai nimic decat vizite externe costisitoare, cu o suita numeroasa, care presupune cheltuieli, din punctul de vedere nejustificate, atat timp cat acestei vizite nu aduc niste rezultate. Nu am avut un presedinte care sa spunem ca s-a distins macar prin actiunile de politica externa. In afara de faptul ca si-a aruncat cu dispret paltonul pe capota masinii, nu am observat alte gesturi remarcabile care sa marcheze mandatul presedintelui actual, Deci, eu cred ca noi ar fi trebuit sa facem, si noi vom face, tot ceea ce este necesar ca pe 25 noiembrie domnul Iohannis sa nu mai ramana la Cotroceni", a spus Calin Popescu Tariceanu.

Calin Popescu-Tariceanu s-a declarat dezamagit de decizia PSD de a-si alege un candidat fara a lua in calcul sondajele de opinie care aratau clar care este cel mai bun candidat. 

"Trebuie sa va spun ca aceste rezultate, pe care le avem si noi, si cei de la PSD, indica cateva lucruri foarte clare. In primul rand, dintre alegatorii nostri, peste 59% considera ca este utila o candidatura comuna; peste 80% din alegatorii PSD si ALDE considera ca aceasta candidatura comuna ar trebui sa fie legata de persoana mea. De ce? Dintr-un motiv simplu, pentru ca oamenii isi fac un calcul pragmatic: trebuie sa avem o candidatura care sa intruneasca cele mai mari sanse de succes la viitoarea batalie pentru alegerile prezidentiale. Din pacate, insa, la discutiile pe care le-am avut cu cei din PSD si cu doamna Dancila in calitate de presedinte al PSD-ului am primit acelasi raspuns la aceste argumente, si anume ca PSD este un partid prea mare ca sa nu aiba propriul candidat. Fara indoiala, PSD este un partid mai mare ca ALDE, dar a nu avea propriul candidat nu cred ca inseamna ca partidul este mai mic. Cred insa ca in acest moment in PSD bantuie un aer defetist sau un sentiment defetist, si anume isi propun mult prea putin. Maximum pe care par sa si-l propuna este sa aiba un candidat care sa ajunga in turul doi, dar nu-si pun problema de a castiga alegerile prezidentiale", a mai spus Calin Popescu Tariceanu.

Presedintele ALDE a dat asigurari ca va face totul, alaturi de colegii de partid, pentru a castiga alegerile prezidentiale.

 

0 comentarii1477 vizualizări25 iulie 2019
rss 2.0
rss 2.0