Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 26 Mai 2020 - 7488 vizitatori azi
Candidatii independenti la alegerile prezidentiale, trimisi la plimbare in campania electorala televizata.

Miscarea politica "Romania Mare in Europa" trage un semnal de alarma cu privire la Ordonanta de Urgenta 64/209 adoptata de Guvernul Romaniei, care ii exclude pe candidatii independenti la alegerile prezidentiale din campania electorala televizata. De asemenea, miscarea politica solicita CNA, in contextul in care decizia se afla in dezbatere publica pana pe 24 septembrie, sa refuze transpunerea ei, deoarece discrimineaza candidatii independenti. In acelasi timp, "Romania Mare in Europa" solicita Curtii Constitutionale sa se sesize pe marginea de neconstitutionalitatii noii forme a Legii, aplicata cu complicitatea CNA.


Potrivit deciziei adoptate prin Ordonanta de Urgenta, de modificare a Legii privind alegerea Presedintelui Romaniei (370/2004), partidele politice, aliantele politice, cele electorale si organizatiile cetatenilor care apartin minoritatilor nationale participante la alegeri vor avea aparitii televizate, dar si la radio contra cost. Noua norma ii lasa in afara jocului politic pe candidatii independenti. Candidatii independenti vor avea timpi de antena doar gratuit, insa nu se precizeaza cat va fi spatiul acordat, ci doar cel trebuie sa fie "echilibrat". Asadar, candidatii partidelor vor beneficia si de aparitii la radio si tv gratis, dar si contra cost, iar cei independenti, numai gratuit, dar in conditii incerte. In aceasta situatie, nu se asigura conditii egale pentru toti candidatii, indiferent de resursele financiare de care dispun.


Miscarea "Romania Mare in Europa" considera ca independentilor le este blocat accesul la competiile politice, amintind si ca pentru inscrierea in alegerile prezidentiale sunt nevoiti sa stranga 200.000 de semnaturi, la fel ca partidele, care au o infrastructura net superioara si bani de la bugetul de stat. In acest sens, "Romania Mare in Europa" ii indeamna pe toti cei care vor sanse egale pentru independenti sa semneze pentru sustinerea candidaturii acestora la alegerile prezidentiale, lucru care mai este posibil numai pana sambata, 21 septembrie.


18 septembrie 2019

0 comentarii1841 vizualizări18 septembrie 2019
rss 2.0
rss 2.0