Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 16 Aprilie 2024 - 14587
Prioritatile decidentilor politici trebuie sa fie sanatatea cetatenilor si protectia medicilor, nu alegerile anticipate!

Partidul Social Democrat respinge categoric scenariile aparute in presa referitoare la anumite discutii privind alegerile anticipate, care ar fi fost agreate si de PSD. Este total fals! In acest moment, pentru PSD cele mai importante teme sunt siguranta sanatatii publice si solutiile de salvare a economiei nationale. Acestea sunt aspectele care au fost comunicate constant de PSD in ultimele saptamani si pe care PSD va continua sa le comunice intr-o maniera constructiva.

PSD reaminteste ca PNL, USR si Iohannis au fost cei interesati de alegeri anticipate. Spre deosebire de acestia, inca din luna ianuarie 2020, cand Organizatia Mondiala a Sanatatii avertiza statele lumii de riscul coronavirus, PSD a spus in permanenta "Sanatate, Nu anticipate!

Amanarea alegerilor locale reprezinta o optiune, in cazul in care pandemia nu va regresa in urmatoarele saptamani.

PSD cere ferm PNL sa se ocupe in primul rand de asigurarea unui volum cat mai mare de teste corona-virus pentru populatie si de echipamente de protectie pentru medicii care se afla in prima linie.

 

.

 

Masurile economice dispuse de Guvernul Orban prin OUG 30/2020 nu sunt aplicabile unor categorii largi de firme afectate.

Firmele cu mai putin de 3 angajati, PFA-urile sau marii contributori care au anuntat ca isi trimit angajatii in somaj tehnic, inainte de aparitia OUG.

Pentru a salva mii de locuri de munca este imperios necesar ca atat angajatorii, cat si angajatii sa primeasca un ajutor real din partea statului roman!

In acest sens, #PSD va depune o serie de amendamente la OUG 30/2020. Astfel, propunerile noastre vor viza:

 decontarea, de catre stat, a 75% din salariul brut, in cazul TUTUROR angajatilor societatilor comerciale/PFA-urilor care si-au incetat activitatea, din cauza pandemiei de coronavirus;

decontarea a 75% din salariul brut in cazul angajatilor ale caror contracte de munca au fost suspendate, ca urmare a restrangerii activitatii angajatorilor, fie ei SC sau PFA, din cauza pandemiei de coronavirus;

eliminarea conditiei de obtinere a certificatului de situatie de urgenta.

Orice alta conditie sau restrictie va conduce la birocratie excesiva si, in final, la NEACORDAREA de ajutoare angajatilor si angajatorilor, pe timpul pandemiei. Ceea ce noi nu putem permite!

 

https://www.facebook.com/671105796254546/posts/3104114662953635/

 

 

Biroul de presa al PSD

 

0 comentarii2905 vizualizări24 martie 2020




rss 2.0
rss 2.0