Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Scrisoare deschisa adresata domnului Emil Radu Moldovan, presedintele PSD Bistrita-Nasaud.

Scrisoare deschisa adresata domnului Emil Radu Moldovan, presedintele PSD Bistrita-Nasaud.  Cine minte, Gabriela Firea sau Cristian Marius Niculae? De nu se poate aplica legea la Bistrita in acelasi mod in care se aplica la Bucuresti?

 Domnule Moldovan, am incercat, pe parcursul ultimelor zile, sa ajut administratia publica din Municipiul Bistrita sa initieze si sa adopte actele normative necesare scutirii restaurantelor si teraselor de vara de la plata taxei pentru utilizarea temporara a locurilor publice. Consider ca aceasta masura este un ajutor minim pe care primaria trebuie sa il dea domeniului HORECA - dupa ce statul a dispus, din cauza pandemiei de coronavirus, incetarea totala a activitatii unitatilor de alimentatie publica pe perioada Starii de Urgenta si de Alerta, permitand recent deschiderea teraselor in conditii de distantare sociala si de igiena sporite.

Drept raspuns, domnul Cristian Marius Niculae, viceprimar si candidat din partea PSD la functia de primar al Municipiului Bistrita, mi-a cerut sa ma implic in crearea cadrului legislativ aplicarii imediate a scutirii de taxe. Din raspunsul acestuia rezulta clar ca restaurantele si terasele de vara din Bistrita nu sunt scutite de la plata taxei pentru utilizarea temporara a locurilor publice deoarece nu exista cadru legal pentru a lua o asemenea masura.

Cu totul altfel stau insa lucrurile in Bucuresti, unde primarul PSD al Capitalei, doamna Gabriela Firea, a avut cadru legal pentru scutirea restaurantelor si teraselor de vara de la plata taxei pentru utilizarea temporara a locurilor publice. In acest sens, colega dumneavoastra de partid a propus in urma cu doua saptamani, iar Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat doua hotarari in acest sens:

1. Una privind scutirea de taxe pe durata Starii de Urgenta

http://www4.pmb.ro/wwwt/institutii/CGMB/sedinte/ordinea_de_zi/db/20200618_10.pdf

2. Si alta privind suspendarea, pana la data de 31.12.2020, a aplicarii taxei pentru utilizarea locurilor publice a unitatilor de alimentatie publica si teraselor de vara situate pe domeniul public al CGMB si sectoarelor

http://www4.pmb.ro/wwwt/institutii/CGMB/sedinte/ordinea_de_zi/db/20200618_11.pdf

Intrebarea fireasca pe care si-o pun toti bistritenii este urmatoarea: cine minte, Gabriela Firea sau Cristian Marius Niculae? Daca cele doua hotarari din Bucuresti sunt legale, cel care minte e Niculae. Daca Niculae are dreptate si nu exista cadru legal pentru asemenea decizii, inseamna ca Firea a incalcat legea si i-a indus in eroare pe bucuresteni. De ce in Bucuresti se poate si la Bistrita nu e posibila scutirea de taxe?

In consecinta, fac un apel la dumneavoastra, domnule Emil Radu Moldovan, sa lamuriti cine e mincinos si/sau incompetent dintre colegii dumneavoastra de partid: Primarul General al Capitalei, lider al organizatiei PSD Bucuresti, doamna Firea, sau viceprimarul Bistritei, candidat din partea PSD la functia de primar, domnul Niculae?

As fi putut sa vin si cu alte exemple de localitati, indiferent de culoarea politica a edililor, care au scutit restaurantele si terasele de vara de la plata taxei pentru utilizarea temporara a locurilor publice, dar situatia administratiei locale din Bistrita, condusa de PSD, constituie un etalon de practici deficitare pana si in partidul din care faceti parte.

Domnule Presedinte al Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, trecand peste lipsa de eficienta si de viziune a domnului Niculae, va rog sa va folositi experienta in administratie si sa consiliati Primaria Municipiului Bistrita in vederea adoptarii actelor normative necesare scutirii restaurantelor si teraselor de vara de la plata taxei pentru utilizarea temporara a locurilor publice.

 

29.06.2020

 

Cu stima,

Ionut Simionca,

Deputat PMP de Bistrita-Nasaud

0 comentarii3325 vizualizări29 iunie 2020




rss 2.0
rss 2.0