Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 05 Iulie 2022 - 14587
Legea offshore este o lege antinationala.

Alianta pentru Unirea Romanilor (AUR) respinge categoric proiectul legii offshore si cere ca exploatarea gazelor naturale sa se faca exclusiv de catre companii romanesti.  "Este foarte clar ca din exploatarea gazului natural nu exista niciun risc de a genera vreo pierdere economica. Prin urmare, nu exista niciun motiv pentru care niste investitori sa vina si sa exploateze acest gaz natural. La fel ca la liberalizarea preturilor la energie, toate calculele sunt mincinoase. Nu exista nicio ratiune pentru care o mare parte din beneficii sa fie pierdute de statul roman, in conditiile in care el este proprietarul resurselor naturale. Totodata, in forma actuala a legii, societatile comerciale nu vor fi obligate sa vanda niciun metru cub din gazele naturale care apartin Romaniei pe piata interna, iar din impozitarea veniturilor suplimentare care depasesc un pret de vanzare de 85 de lei pe MW, statul roman s-ar putea sa nu obtina niciun leu", a declarat presedintele AUR George Simion.

 

"Statul roman poate sa-si extraga singur resursele si sa le vanda tot singur, in interes national. De asemenea, statul poate si trebuie sa rascumpere toate concesiunile importante de pe teritoriul Romaniei si sa nu mai acorde alte concesiuni decat operatorilor care apartin statului roman. Continuarea exploatarii resurselor de petrol si gaze naturale, in conditiile actuale, ar reprezenta nu doar o afacere foarte proasta, ci si un veritabil act de tradare nationala. Dupa actul criminal de privatizare a Petrom, aceasta lege promovata de majoritatea PNL-PSD-UDMR vine sa ingenuncheze inca o data poporul roman, condamnandu-l la saracie. Toti cei care vor vota acest proiect, vor figura in panoplia marilor tradatori de neam", a precizat Claudiu Tarziu, lider al grupului AUR din Senat.

 

                                   11 mai 2022            

 

0 comentarii2023 vizualizări11 mai 2022
rss 2.0
rss 2.0