Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Marti 16 Iulie 2024 - 14587
Sarbatorim Unirea la Alba Iulia pregatind Reintregirea.

Platforma Civica Actiunea 2012, o coalitie de organizatii nonguvernamentale unioniste, va desfasura in parteneriat cu autoritatile locale doua momente dedicate tricolorului si Basarabiei, incluse in programul oficial de la Alba Iulia, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.

 95 de lampioane vor fi lansate la ora 19:00 concomitent in doua capitale  ale Unirii de la 1918: Alba Iulia  si Chisinau.  Pe langa inaltarea lampioanelor, la ora 14:00, sub genericul "Uniti sub tricolor" va avea loc o si defilare cu steaguri tricolore de mari dimensiuni la Poarta a IV-a si Poarta a III-a in Cetatea Unirii.

 "Este primul an in care sarbatorim in acelasi timp Marea Unire atat la Alba Iulia, cat si la Chisinau. Se fac pasi concreti pentru revenirea Basarabiei acasa, practic, sarbatorim Unirea pregatind Reintregirea"a declarat Eugen Popescu, co-presedintele Platformei Civice Actiunea 2012.

               Primaria orasului Alba Iulia acorda anul acesta o deosebita importanta Basarabiei si necesitatii reintregirii neamului. Dupa depunerile oficiale de coroane din prima parte a zilei, va urma in Piata Cetatii un concert extraordinar de muzica populara, "Dorul Basarabiei", sub orchestra maestrului Nicolae Botgros.

           Potrivit unui sondaj de opinie efectuat in luna septembrie, romanii considera Unirea de la 1918 drept cel mai important eveniment petrecut vreodata in istoria nationala.

 

 

Platforma Civica Actiunea 2012    

                                                                     30 noiembrie 2012

0 comentarii2940 vizualizări30 noiembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0