Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Marti 23 Iulie 2024 - 14587
Tricolor de 150 de metri desfasurat in Harghita.

Un tricolor urias de 150 de metri a fost desfasurat astazi, 12 august, in cadrul celei de-a XII-a editii a Universitatii de Vara de la Izvoru Muresului. Momentul a marcat lansarea campaniei de promovare a unitatii nationale, "Lunile Tricolorului", initiata de Platforma Unionista Actiunea 2012. Cei peste 100 de paticipanti de la Universitatea de Vara, romani din jurul granitelor si de pretutindeni s-au unit in mod simbolic sub tricolor, element definitoriul al identitatii nationale. Ulterior, tricolorul va fi desfasurat  in zece mari orase romanesti, printre care Iasi, Cluj, Brasov, Galati, Bucuresti si Chisinau. Momentul organizat de Platforma Unionista Actiunea 2012 se inscrie in tematica zilei, ce a cuprins dicutii privind reintregirea nationala. La dezbateri au fost prezenti si politicieni ca Eugen Tomac, Cristian Diaconescu, Andi Cristea, care si-au asumat obiectivul unirii celor doua state romanesti, dupa modelul german.

        "Ma bucur sa ma aflu la Universitatea de vara de la Izvoru Muresului, alaturi de romani de pretutindeni, pentru a impartasi entuziasmul manifestat odata cu lansarea campaniei >>Lunile Tricolorului<<, ce va reuni romani de pe ambele maluri ale Prutului", a declarat Natalia Gribinet, voluntar al Miscarii Civice Tinerii Moldovei.

         "An de an, Platforma Unionista Actiunea 2012 a fost prezenta la Universitatea de Vara, prilej cu care am organizat activitati menite sa arate romanilor din jurul granitelor ca prin constanta si perseverenta rezultatele nu intarzie sa apara, subiectul unirii fiind in prezent atat pe agenda de lucru a clasei politice, cat si in atentia mass mediei", a declarat Eugen Popescu, presedintele Fundatia Nationala pentru Romanii de Pretutindeni.

          Campania "Lunile Tricolorului" se va desfatura in perioada 12 august - 12 octombrie, cand o serie de evenimente vor fi organizate pe ambele maluri ale Prutului, printre care distribuirea de panglici tricolore si materiale informative, scoli de vara, tombole si flashmob-uri in marile orase si marsuri unioniste in cele doua capitale romanesti: Chisinau si Bucuresti. Urmatoarea actiune va avea loc la Barlad, in perioada 18-22 august, unde va fi organizata o Scoala de Cultura si Afirmare Romaneasca. In Bucuresti, toti cei care constientizeaza necesitatea apropierii celor doua state romanesti vor putea participa la activitati organizate cu ocazia zilelor de 27 august - Ziua Nationala a Republicii Moldova si 31 august - Ziua Limbii Romane.

 

 

12 august 2014 

Platforma Unionista Actiunea 2012

 

0 comentarii3185 vizualizări12 august 2014
rss 2.0
rss 2.0