Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Cer sprijin pentru Unire statelor europene si SUA.

In ciuda conditiilor meteorologice nefavorabile, un numar mare de unionisti au iesit in strada duminica pentru a adresa mesaje in fata ambasadelor statelor europene si SUA. Marsul inceput din Piata Marii Adunari Nationale incheie manifestatiile dedicate zilei de 27 martie 1918 - ziua Unirii Basarabiei cu Romania. "Yes, we can", "We have a dream" si "United States of Romania" au scris participantii la eveniment pe bannerele afisate in fata ambasadei SUA din Chisinau. De asemenea, "EU integration through Reunification", "Wir sind ein Volk" si "Keep calm and unite" au fost mesajele afisate in fata reprezentantei Uniunii Europene, a Germaniei si a Marii Britanii. La sediul fiecarei ambasade a fost lasata o scrisoare deschisa prin care s-a cerut recunoasterea dreptului populatiei din Republica Moldova de integrare in spatiul european prin unirea cu Romania. "Consideram ca este si in interesul tarii dvs. ca Republica Moldova sa se uneasca cu Romania in contextul in care pericolul izbucnirii unui conflict in zona este mare, iar statul roman ar putea aduce stabilitatea mult dorita la Dunare si Nistru pentru NATO si UE", se mentioneaza in declaratie.

Coloana plina de steaguri tricoloare s-a format dupa ce in piata s-au intins hore, s-au cantat piese patriotice romanesti si s-au rostit discursuri.

"Vrem curatenie la Chisinau. Valurile de arestari pentru acte de coruptie ale mai multor persoane publice din Romania, ministri, fosti premieri, directori de institutii, reprezinta un exemplu pe care populatia il asteapta implementat si in Republica Moldova", a declarat Elena Podoleanu, de la Actiunea 2012.

Reprezentantul Miscarii Civice Tinerii Moldovei, Anatol Ursu, a precizat ca "Politicienii nu se mai bucura de o imagine credibila in randul populatiei Republicii Moldova, astfel incat este datoria societatii sa inainteze aliatilor sai naturali cererea de recunoastere a singurei solutii viabile: Unirea cu Romania".

 Platforma Unionista Actiunea 2012, organizatoarea evenimentului, va continua manifestatiile stradale pentru unirea cu Romania pe 16 mai si 28 iunie.

 

 

Platforma Unionista Actiunea 2012                  

                                                       29 martie 2015

0 comentarii2793 vizualizări29 martie 2015




rss 2.0
rss 2.0