Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Marti 23 Iulie 2024 - 14587
Din online in strada: Protest impotriva lui Iohannis.

Valul de nemultumiri pe marginea pozitiilor recente ale presedintelui Romaniei Klaus Iohannis se revarsa din mediul online in strada. Platforma Unionista Actiunea 2012 organizeaza un protest sub genericul "Nu esti presedintele nostru!", pentru a-i aminti sefului statului promisiunile facute in campania electorala si pe cele de la inceputul mandatului. Evenimentul va avea loc sambata, ora 18:00, la Fantana de la Piata Universitatii din Bucuresti.

            Actiunea 2012 doreste sa ii reimprospateze memoria presedintelui Klaus Iohannis, la un an si trei luni de la numirea in functie, cu declaratiile facute in privinta temei unirii Romaniei cu Republica Moldova.

            "Nu vrem o Romanie a lucrului mintit sau o Romanie a lucrului tacut, vrem o Romanie reintregita, in fruntea careia sa se afle un presedinte care sa isi onoreze promisiunile facute fata de cei din Tara, dar si fata de cele peste 3 milioane de romani de peste Prut. Iesim in strada sa ii cerem lui Klaus Iohannis sa iasa din pasivitate", a declarat presedintele Platformei Unioniste Actiunea 2012, George Simion.

In timpul campaniei electorale din 2014, pe 7 noiembrie, candidatul ACL la alegerile prezidentiale Klaus Iohannis, a afirmat ca unirea Romaniei cu Republica Moldova e un lucru pe care numai Bucurestiul poate sa il ofere si numai Chisinaul poate sa ii accepte, iar daca cetatenii Republicii Moldova isi doresc unirea cu Romania, atunci nimeni nu ii poate opri. Pe 17 februarie 2016, in schimb, in cadrul unei dezbateri publice, presedintele Romaniei a precizat despre Unire ca ar fi, in acest moment, un demers neserios si ca Republica Moldova trebuie sa adere la Uniunea Europeana mai intai.

 

Platforma Unionista Actiunea 2012      

    19 februarie 2016.

0 comentarii3598 vizualizări19 februarie 2016
rss 2.0
rss 2.0