Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Marti 16 Aprilie 2024 - 14587
Organizatiile civice cer iesirea in strada impotriva demersurilor din Comisia Juridica din Senat.

Initiativa Romania, Initiativa Timisoara, Coruptia ucide, Geeks for Democracy, #Rezistenta, Sibiu Uniti Salvam, Aradul Civic, Oradea civica, ACTI Craiova, Civica Iasi. De astazi iesim in strada.
Miscarile si organizatiile civice semnatare, care s-au nascut in strada in Bucuresti, Timisoara, Cluj, Iasi, Sibiu, Oradea, Arad si Craiova in urma protestelor din ultimii ani si ca reactie la coruptia politica si la incercarile succesive de a stopa lupta anti-coruptie, va cheama astazi in strada la proteste pasnice. Suntem la fel de determinati ca si acum cateva luni impotriva coruptiei si a incercarilor repetate orchestrate de coalitia de guvernare de a modifica legislatia in favoarea catorva corupti.

Astazi, Comisia Juridica a Senatului a dat unda verde amendamentului care face posibila gratierea unor fapte de coruptie comise pana la data de 1 ianuarie 2017. Este vorba de luare de mita, dare de mita, trafic de influenta, complicitate la trafic de influenta, fapte savarsite de catre membrii instantelor de arbitraj sau in legatura cu acestia, fapte savarsite de catre functionari straini sau in legatura cu acestia. Propunerea de a gratia conflictul de interese si abuzul in serviciu nu a fost supusa votului. In aceste conditii, daca va fi adoptata si in Camera Deputatilor, legea ar putea sa favorizeze 246 de persoane condamnate pentru coruptie - potrivit Administratiei Nationale a Penitenciarelor.

Incepand de astazi, miscarile semnatare vor protesta impotriva acestor demersuri si vor cere abandonarea initiativelor de modificare a codurilor penale in sensul dezincriminarii faptelor de coruptie sau asociate acesteia, precum si de adoptare a unor proiecte de lege in vederea gratierii coruptilor.

Eveniment Facebook

Semnatari:

Initiativa Romania, miscare civica nascuta in noiembrie 2015 dupa tragedia din Colectiv,

Initiativa Timisoara, miscare civica formata prin asocierea a 16 organizatii neguvernamentale din Timisoara dupa adoptarea OUG 13,

Sibiu Uniti Salvam, grup civic aparut in 2013 in urma miscarilor civice din Sibiu pentru salvarea Rosiei Montane,

Oradea Civica, grup civic nascut in februarie 2017 dupa adoptarea OUG 13,

Coruptia Ucide, comunitate civica nascuta in noiembrie 2015 dupa tragedia din Colectiv,

Aradul Civic, grup civic nascut in februarie 2017 dupa adoptarea OUG 13,

Asociatia Civica pentru Transparenta si Implicare Craiova, grup civic nascut in februarie 2017 dupa adoptarea OUG 13,

Civica Iasi, organizatie neguvernamentala infiintata in decembrie 2014 pentru un Iasi mai bine guvernat si o comunitate mai implicata,

#REZISTENTA, platforma civica nascuta in urma protestelor masive impotriva coruptiei din februarie 2017

Geeks for Democracy, grup informal de actiune civica, inclusiv prin instrumente si metode legate de tehnologia informatiei.

0 comentarii2905 vizualizări04 mai 2017




rss 2.0
rss 2.0