ONG-uri Marti 19 Iunie 2018 - 7550 vizitatori azi
"BISTRITA MEDIEVALA, ARC PESTE TIMP".

Asociatia Club Sportiv Arc Transilvan din Bistrita, organizeaza timp de trei zile, in perioada 14-16 iulie anul curent, o serie de evenimente in cadrul proiectului "BISTRITA MEDIEVALA, ARC PESTE TIMP", cofinantat din bugetul local al Municipiului Bistrita pe anul 2017. Orasul nostru are o istorie cunoscuta de mai bine de sapte veacuri, fiind unul din cele sapte burguri a caror prezenta pe teritoriul Transilvaniei, i-au adus acesteia in Evul Mediu numele de Siebenbürgen. Din zbuciumatele epoci pe care le-a strabatut Cetatea Bistritei de-a lungul vremii, pe langa izvoare scrise, ne-au ramas cateva vestigii: cladiri, fragmente din zidul de aparare, biserici si unul din turnurile de paza ale burgului, Turnul Dogarilor. Asociatia Club Sportiv Arc Transilvan doreste aducerea in atentia bistritenilor a acestui monument, includerea lui in viata orasului. Prin urmare manifestarile pe care le organizeaza se vor desfasura in proximitatea turnului, iar in centrul lor se afla arcul cu sageti, una dintre cele mai vechi arme de care omul s-a folosit de-a lungul istoriei, in lupta sau la vanatoare. Tirul cu arcul este astazi un sport olimpic, care dezvolta abilitatile fizice, disciplina, concentrarea si, nu in ultimul rand, poate constituiun mod de a petrece timp in aer liber, de a face miscare, de a cunoaste istorie, de a socializa.

In data de 14 iulie, ora 12, la Casa Argintarului se va desfasura un workshop tematic in cadrul caruia va fi prezentat filmul "Turnul Dogarilor, istoria ca o poveste", realizat in cadrul proiectului "BISTRITA MEDIEVALA, ARC PESTE TIMP", cofinantat din bugetul local al Municipiului Bistrita pe anul 2017, prilej cu care cei prezenti vor putea afla detalii atat despre monument, cat si despre tirul cu arcul, de la organizatorii evenimentului si de la invitatii lor.

In 15 iulie, intre orele 16 - 19, va avea loc la Turnul Dogarilor pregatirea fizica, antrenamentul si instruirea participantilor, sub coordonarea organizatorilor.

Ziua de 16 iulie va fi dedicata concursului denumit "Intinzatorii de arcuri", care se va desfasura de asemenea la Turnul Dogarilor, intre orele 15 - 18, la care vor participa copii cu varste intre 12-16 ani si bistriteni cu varsta de peste 17 ani. Incheierea manifestarilor va consta in premierea participantilor, festivitate in cadrul careia se vor inmana diplome, cupe, medalii.  

Evenimentul, de care se va bucura intreaga comunitate bistriteana, beneficiaza de sprijinul Federatiei Romane de Tir cu Arcul (FRTA), al Facultatii de Educatie Fizica si Sport a Universitatii Babes-Bolyai Extensia Bistrita si al Clubului Monarhistilor Bistriteni.

Organizatorii vizeaza, prin aceste activitati, deschiderea catre unul din cele mai vechi sporturi, imbinata cu dorinta de a cunoaste cat mai bine istoria locului in care traim, convinsi fiindca astfel se pot genera schimbari comportamentale si de atitudine pozitiva ale tinerilor in relatiile din societate, in stilul de viata si in modul in care vor allege sa isi petreaca timpul liber in perioada vacantelor.

Razvan Citu, presedinte al Asociatiei Club Sportiv Arc Transilvan

 

Titlulproiectului: BISTRITA MEDIEVALA, ARC PESTE TIMP

Beneficiar: ASOCIATIA CLUB SPORTIV ARC TRANSILVAN

Data publicarii: 21.05.2017

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Municipiului Bistrita

0 comentarii2478 vizualizări22 iunie 2017
rss 2.0
rss 2.0