ONG-uri Marti 19 Iunie 2018 - 7540 vizitatori azi
NOMINALIZARI PREMIILE ANTIDISCRIMINARE 2017.

5 premii a cate 1000 de lei pentru cadrele didactice care integreaza copii cu autism. ASOCIATIA AUTISM EUROPA BISTRITA - CENTRUL DE RESURSE SI REFERINTA IN AUTISM MICUL PRINT organizeaza  a III-a editie a Premiilor Antidiscriminare, in data de 5 octombrie 2017, in cadrul Zilei Educatiei, la Centrul Multicultural Sinagoga. 
Aflat la a III - a editie evenimentul are ca scop rasplatirea efortului facut de cadrele didactice din Bistrita-Nasaud care integreaza in scoli si gradinite copii cu tulburari de dezoltare, intr-o lume in care rolul dascalului pare serios afectat.  Ghidurile internationale recomanda integrarea copiilor cu tulburari din spectrul autist, alaturi de copiii neurotipici, in invatamantul de masa, atunci cand acest demers este in beneficiul lor, iar statele care omit sa dea curs recomandarilor europene sunt pasibile de amenzi. Evident, procesul de integrare trebuie sa aiba in centru interesul copilului si nu este intotdeauna posibil in contextual social actual, insa cu interventie terapeutica specifica, copiii cu diverse dizabilitati pot beneficia enorm de pe urma integrarii in invatamantul de masa din punct de vedere comportamental, al socializarii, comunicarii si al dezvoltarii cognitive. Beneficii au si colegii lor neurotipici care invata astfel sa aprecieze diferentele dintre oameni, sa devina altruisti si suportivi.Integrarea unui copil cu TSA sau alte nevoi speciale in invatamantul de masa presupune un efort intens din partea familiei si a cadrelor didactice, alaturi de un demers terapeutic profesionist, sustinut si de lunga durata.Din 2008, obiectivul CRRA "Micul Print" a fost sensibilizarea societatii civile si a autoritatilor locale, reducerea discriminarii pe criterii de sanatate mintala, formarea de terapeuti si cadre didactice specializate, astfel incat fiecare copil integrat sa constituie o victorie pentru Bistrita-Nasaud ca si comunitate, oferindu-i acelui copil sansa la o viata implinita. Consideram asadar ca este absolut firesc ca meritele cadrelor didactice implicate in lupta antidiscriminare sa fie recunoscute si apreciate public.La editiile anterioare, au fost premiate 65 de cadre didactice din fondurile proprii ale Asociatiei. La aceasta editie, vom acorda 5 premii a cate 1000 de lei in urma unui concurs de dosare pe baza unor propuneri publice.

CRITERII RELEVANTE
1. Cadrul didactic a integrat copii cu autism in ultimii 2 ani2. Numarul de copii integrati
Dosarele vor fi analizate de o comisie cu urmatoarea componenta:
PAVELEA DANIEL - inspector scolar ISJ BN, SIDOR LUCIANA - director CJRAE BN, TOADER ANCA - psiholog clinician Asociatia Autism Europa Bistrita, CAMPAN MARIA  - sef centru Asociatia Autism Europa Bistrita, URS IONELA -  parinte, ANDRON CLAUDIA - ziarist.


Comisia analizeaza:
Planurile de interventie personalizate, chestionarul de satisfactie completat de parinte/parinti, in care sa se specifice gradul de integrare al copilului/copiilor cu TSA, foto de la activitati, elemente portofoliu copil.Dosarele se vor depune la secretariatul ISJ, in atentia inspectorului scolar Pavelea Daniel pana la data de 20.09.2017.Chestionarul se completeaza de catre parinti la adresa:https://goo.gl/ToDjWwPentru parintii fara acces la internet, se va preciza nr. de telefon in dosarul copilului, iar completarea se va face telefonic de catre comisie.


Parteneri: Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud,  Primaria Bistrita, Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala Bistrita-Nasaud si Agentia 215, Societatea de Concerte Bistrita. 

0 comentarii2261 vizualizări07 septembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0