Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Marti 18 Decembrie 2018 - 18022 vizitatori azi
MOMENT FESTIV LA ADUNAREA GENERALA A CARP BISTRITA.

La cinci ani dupa istorica exclamatie "Habemus papam", rostita de catre cardinalul francez Jean -Louis Tauran, exclamatie care anunta numele celui de-al 266-lea suveran pontif, la Bistrita, s-a desfasurat Adunarea Generala a reprezentantilor membrilor Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Bistrita.

                 In prezenta subprefectului Ciprian Oprea Ceclan, a viceprimarului Bistritei, Cristian Niculae si in fata a peste 100 de reprezentanti ai pensionarilor bistriteni, membri C A R P , presedintele  Consiliului Director al C A R P Bistrita, Iorgu Haidau, a prezentat raportul de activitate pe anul 2017 si planul de activitate pe anul 2018.

                 In cuvantul de deschidere, presedintele Iorgu Haidau, a amintit faptul ca adunarea are loc in conditiile in care doi bistriteni, poarta Drapelul Romaniei, unul la Polul Nord, iar celalalt, spre capitala Republicii Moldova, Chisinau. Este vorba despre Tibi Useriu, aflat in a doua cursa de ultra-maraton arctic si Antal Francisc, cel care a pornit pe jos, spre Chisinau, infasurat in drapelul national si al judetului Bistrita-Nasaud. "Doua gesturi simbolice in ajunul centenarului Marii Uniri", dupa cum sublinia presedintele Iorgu Haidau.  Evocarea istorica, a fost completata prin  audierea de catre cei prezenti, a cantecului compus si interpretat de catre Tatiana Stepa-"Balada pentru Basarabia", moment subliniat cu aplauzele celor prezenti in sala de sedinte a primariei, unde s-a dsfasurat adunarea CARP Bistrita.

Acest moment, am putea spune organizatoric , a continuat prin evocarea de catre presedintele CARP Bistrita, a personalitatii Gl.Bg.rtg. IOAN BIRISIU, cel care peste 30 de ani, a indeplinit functii de raspundere in cadrul CARP .

                Adunarea Generala a CARP Bistrita, a avut loc in cel de al 64-lea an de existenta a acestei structuri destinata persoanelor de varsta a treia, supravietuirea ei, cum remarca presedintele Iorgu Haidau, "fiind  o dovada a seriozitatii membrilor Consiliului Director , a abnegatiei si constinciozitatii personalului angajat al CARP Bistrita si a bunelor relatii existente intre aceasta structura si organele locale".

                In bilantul prezentat, presedintele  I. Haidau, a evidentiat faptul ca problemele organizatorice si administrative s-au desfasurat conform  Programului cu principalele activitati, cel mai important obiectiv al Consiliului Director, constituindu-l realizarea integrala a Bugetului de Venituri si Cheltuieli, ceea ce in cifre reprezinta peste 1.600 mii lei.

Presedintele CARP Bistrita, a amintit faptul ca, negarantarea de catre stat a depozitelor in banci, si ca urmare a scaderii dobanzilor, solutia optima de pastrare a sumelor disponibile, in conditii avantajoase, o reprezinta titlurile de stat.

In ceea ce priveste imprumuturile, in anul 2017, au fost acordate aproape 3.500 de imprumuturi, valoarea maxima a acestora, ajungand la 15.000 lei, cu rambursare  de  pana la 48 de luni. De notat ca, media imprumuturilor a ajuns la 3.500 lei.

In anul pentru  care bilantul face trimitere, conducerea CARP Bistrita, a acordat urmasilor legali,  ajutoare nerambursabile pentru deces, la 385 de persoane.

                 Presedintele si Consiliul Director al CARP Bistrita, la propunerea membrilor cotizanti si pe baza experientei proprii,  au acordat o atentie deosebita  organizarii activitatilor socio-culturale. Vizitarea locurilor cu rezonanta istorica, depuneri de coroane comemorative, excursiile si pelerinajele, intalnirile  cu specialistii in domeniul medical, schimburi de experienta, etc. fiind mult apreciate de catre membri CARP Bistrita. De evidentiat faptul ca, pentru iubitorii acestor activitati, dar care din lipsa unor venituri modeste nu-si puteau permite participarea la acestea, Consiliul Director al C A R P Bistrita, a luat masura organizarii unor excursii cu caracter gratuit.

                  Potrivit raportului-bilant, prezentat de catre presedintele Iorgu Haidau, nici anul 2018 nu va fi mai sarac in activitati socio-culturale, ba mai mult, la cele, peste 20 de vizite la obiective istorice, turistice si monumente de cult, se va adauga si o excursie externa.

Presedintele Iorgu Haidau, a tinut in mod special sa informeze auditoriul, ca intreaga paleta a activitatilor socio-culturale, se va desfasura sub egida "ANUL 2018- ANUL MARII UNIRI".

                   Retrospectiva activitatilor desfasurate in anul 2017 si Programul Cadru al activitatilor pe anul 2018, prin complexitatea lui si gratie  profesionalismului membrilor Consiliului Director si al personalului angajat,  da garantii certe celor aproape 11.500 de membri ai C A R P Bistrita,  de  indeplinire a obiectivelor propuse

 

        Pentru Bistritanews.ro

                AUREL PUIU.

0 comentarii1687 vizualizări13 martie 2018
rss 2.0
rss 2.0