Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Miercuri 11 Decembrie 2019 - 13158 vizitatori azi
STAFETA CICLISTA SM 2019 .

Promotor campanie: Asociatia de scleroza multipla Romania & Asociatii SM locale. Titlul campaniei:  STAFETA CICLISTA SM 2019. Tema anului 2019: Partea nevazuta a SM (My invizibile MS). Eveniment inscris in calendarul World MS Day 2019. Mesaj pentru comunitate: Aduceti-ne mai aproape!

Obiective: Realizarea unui eveniment recreativ itinerant, de tip stafeta ciclista, organizat in 8 localitati din Romania si Bucuresti, cu participarea voluntarilor, copii, tineri, a persoanelor afectate de SM si familia acestora, cu prilejul zilei mondiale SM, 30 mai, intr-un demers comunitar de sustinere a cauzei persoanelor afectate de scleroza multipla pentru solidarizarea si incurajarea persoanelor afectate de aceasta maladie.

 

Scurta descriere:  3 voluntari biciclisti pornesc intr-o stafeta ciclista dedicata cauzei SM, legand 16 localitati din Romania (Oradea, Bistrita, Neamt, Harghita, Alba Iulia, Timisoara, Craiova si Bucuresti), in care comunitatea, copii, tineri si membrii ai familiei, utilizand propriile biciclete, se alatura, ca suporteri biciclisti, intr-un tur ciclist simbolic si recreativ, organizat intr-un parc central din localitate, pentru a motiva echipa stafetei si a le inmana postit-uri cu mesaje de incurajare adresate celor afectati de aceasta maladie. Dupa efectuarea turului simbolic, in sunetul clopoteilor de bicicleta, echipa stafetei va pleca spre prima destinatie din traseul national, purtand ca stafeta, mesajele si fotografiile de incurajare ale comunitatii, pe care le va culege de pe tot traseul, pana la punctul terminus. Suporterii biciclisti, care se alatura acestei initiative vor fi rasplatiti cu mici surprize pregatite de organizatori. Fiecare eveniment local mai include: testere bicicletei diagnosticate cu SM si o serie de trei ateliere pentru pacientii afectati (kinetoterapie, psihoterapie de grup si asistenta sociala).

 

Calendarul provizoriu al evenimentului:

LOCALITATE

data

ziua

ora

locatia

Iasi

21 mai

Marti

11.00

 

Piatra Neamt

22 mai

Miercuri

10.00

 

Bistrita

23 mai

Joi

16.00

 

Oradea

24 mai

Vineri

10.00

 

Timisoara

27 mai

Luni

13.00

 

Craiova

28 mai

Marti

17.00

 

Alba-Iulia

30 mai

Joi

10.00

 

           

Echipa Asociatia de Scleroza Multipla Bistrita.

 

.

 

Societatea de Scleroza Multipla din Romania si Asociatia de Scleroza Multipla Bistrita are deosebita placere de a va invita joi, 23 mai 2019, incepand cu ora 17, in Parcul Municipal, la turul ciclist simbolic organizat in cadrul campaniei Stafeta Ciclista SM 2019 cu ocazia Zilei Mondiale a Sclerozei Multiple. Scopul campaniei este de a sustine persoanele cu SM prin infiintarea unei retele nationale de grupuri de suport.

Stafeta Ciclista SM 2019 se va derula in perioada 21-30 mai 2019, perioada in care 3 voluntari biciclisti vor lega 7 localitati din Romania (Iasi, Piatra Neamt, Bistrita, Oradea, Timisoara, Craiova, Alba Iulia). Turul  porneste din Iasi in 21 mai 2019 si va dedica fiecarei localitati cate o zi pana la punctul terminus, Cetatea Alba Iulia. Suporterii biciclisti si simpatizantii acestei initiative sustin demersul acestei campanii prin participarea efectiva la actiune.

Mesaj pentru comunitate: Aduceti-ne mai aproape!

Obiective: Realizarea unui eveniment recreativ itinerant, de tip stafeta ciclista, organizat in 8 localitati din Romania si Bucuresti, cu participarea voluntarilor, copii, tineri, a persoanelor afectate de SM si familia acestora, cu prilejul zilei mondiale SM, 30 mai, intr-un demers comunitar de sustinere a cauzei persoanelor afectate de scleroza multipla pentru solidarizarea si incurajarea persoanelor afectate de aceasta maladie.

 

Scurta descriere:  3 voluntari biciclisti pornesc intr-o stafeta ciclista dedicata cauzei SM, legand 16 localitati din Romania (Oradea, Bistrita, Neamt, Harghita, Alba Iulia, Timisoara, Craiova si Bucuresti), in care comunitatea, copii, tineri si membrii ai familiei, utilizand propriile biciclete, se alatura, ca suporteri biciclisti, intr-un tur ciclist simbolic si recreativ, organizat intr-un parc central din localitate, pentru a motiva echipa stafetei si a le inmana postit-uri cu mesaje de incurajare adresate celor afectati de aceasta maladie. Dupa efectuarea turului simbolic, in sunetul clopoteilor de bicicleta, echipa stafetei va pleca spre prima destinatie din traseul national, purtand ca stafeta, mesajele si fotografiile de incurajare ale comunitatii, pe care le va culege de pe tot traseul, pana la punctul terminus. Suporterii biciclisti, care se alatura acestei initiative vor fi rasplatiti cu mici surprize pregatite de organizatori. Fiecare eveniment local mai include: testere bicicletei diagnosticate cu SM si o serie de trei ateliere pentru pacientii afectati (kinetoterapie, psihoterapie de grup si asistenta sociala).

 

            Cum se pot implica bistritenii?

  • Venind la eveniment cu bicicleta impreuna cu prietenii, familia, colegii sau, chiar singuri.
  • Sa insoteasca ciclistii stafetei prin oras, incepand de la intrare in Bistrita (parcarea Kaufland) la ora 16:00 in data de 23 mai;
  • Scriind un mesaj de incurajare pe un post-it oferit de organizatorii de la locul evenimentului. Incurajarea voastra ne intareste in lupta noastra impotriva sclerozei multiple.
  • Adresand mesaje de incurajare, like-uri si fotografii de incurajare pe pagina oficiala de facebook a evenimentului Stafeta ciclista SM. O fotografie nu vindeca, dar poate mangaia, iar atentia voastra incalzeste inimi care au nevoie.

 

Va asteptam cu drag,

 

 

Pr. Lazar Laurentiu                                   Bungardean Cristina

Director ex.                                                 Presedinte

Societatea de Scleroza                          Asociatia de Scleroza Multipla din Romania Bistrita  -                                                                                          Tel: 0722 163 382                     

                                                                                  

Persoana de contact

                                                           Pintia Florin - 0734816945


0 comentarii2373 vizualizări21 mai 2019
rss 2.0
rss 2.0