Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Sambata 30 Mai 2020 - 11144 vizitatori azi
Mergi cu noi !

Incepand cu anul 2002, in fiecare an, in perioada 16 - 22 septembrie, Europa gazduieste cel mai important eveniment dedicat transportului urban durabil organizat pe teritoriul sau - Saptamana Europeana a Mobilitatii. Campania urmareste sa influenteze mobilitatea si politicile din domeniul transportului urban, sa imbunatateasca sanatatea si calitatea vietii cetatenilor si sa le ofere acestora sansa de a intelege mai bine mobilitatea urbana si modul in care pot participa activ la combaterea provocarilor legate de viata urbana (precum, spre exemplu, poluarea aerului).

De la introducerea sa, ‘Saptamana Mobilitatii’ a adus impreuna in lupta impotriva poluarii si schimbarilor climatice orase din intreaga lume. Peste 45 de tari de pe toate continentele s-au alaturat statelor membre ale Uniunii Europene luand parte la campanie. Cele mai populare masuri au fost campaniile de constientizare privind utilizarea mijloacelor de transport inovative, cresterea accesului la aceste mijloace de transport si introducerea de noi facilitati destinate biciclistilor.

In vederea mobilizarii si animarii civice a cetatenilor, mobilitatea urbana va fi promovata si prin intermediul concursurilor dedicate biciclistilor si persoanelor care utilizeaza mijloace de transport prietenoase mediului.

Pentru a incuraja mobilitatea urbana antipoluare, Comisia Europeana si-a propus atingerea a doua obiective majore: eliminarea treptata a autoturismelor care folosesc carburanti traditionali pana in anul 2050 si trecerea la o logistica urbana cu zero emisii in marile orase pana in anul 2030.

Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, prin Centrul Europe Direct Bistrita va celebra si in acest an "Saptamana europeana a mobilitatii", participand la evenimentele coordonate, la nivel local, de Primaria Municipiului Bistrita, evenimente care vor  oferi  prilejul organizarii dialogului "Europa pentru oameni", avand ca tema modalitatile de valorificare a oportunitatilor de sprijin pentru dezvoltarea sustenabila oferite de Uniunea Europeana.

In vederea mobilizarii si animarii civice a cetatenilor, mobilitatea urbana va fi promovata  prin intermediul concursurilor dedicate biciclistilor:‘’Senioara, seniorul si juniorul biciclistilor’’ si ‘’Familia pe doua roti’, concursuri organizate in data de 22 septembrie.  

       Cetatenii de toate varstele sunt incurajati sa se alature luptei pentru mobilitate inteligenta si durabila, utilizand mersul pe jos sau mijloacele de miscare alternative.

 

Reamintim cetatenilor ca pot beneficia de informatii, consiliere si raspunsuri la intrebari despre Uniunea Europeana, prin intermediul Centrului de informare europeana Europe Direct Bistrita - vocea Comisiei Europene la nevoia de informare a cetatenilor judetului Bistrita-Nasaud.

e-mail: europedirect@cciabn.ro, www.cciabn.ro/europedirect.

 

 

0 comentarii2191 vizualizări17 septembrie 2019
rss 2.0
rss 2.0