Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Sambata 30 Mai 2020 - 10384 vizitatori azi
3.000 de elevi din toate regiunile tarii au primit ghiozdane complet echipate la inceputul anului scolar.

3.000 de ghiozdane dotate cu toate rechizitele necesare la inceput de an scolar au ajuns laeleviidin ciclul gimnazialdin Bucuresti si din 25 de judete ale tarii prin proiectul "Educatie pentru Romania"derulat de Fundatia Mereu Aproape si partenerul sau RURIS. Proiectul se desfasoara pentru al treilea an consecutiv si este parte a campaniei"Lasati-ma sa invat". Valoarea editiei din acest an a proiectului se ridica la aproape 42.000 de euro.

Cei 3.000 de copii sunt elevi in37 de scolidin toate regiunile tarii, cu precaderedin mediul rural, respectiv din Bucuresti si din judetele: Alba, Arad, Arges, Bacau, Buzau, Bihor,
Bistrita-Nasaud, Cluj, Dambovita, Hunedoara, Ialomita, Ilfov, Maramures, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Satu Mare, Salaj, Suceava, Teleorman, Timis, Tulcea, Valcea si Vrancea.

"Fundatia Mereu Aproape continua sa investeasca in copiii care vor sa mearga la scoala.Prin generozitatea partenerului nostru, le daruim placerea de a veni la cursuri, bucuria de a avea un ghiozdan nou-nout si incarcat cu rechizite. De la an la an, ajungem in tot mai multe zone din tara si la tot mai multi copii. Acesta este unul dintre pasii pe care ii facem pentru a lupta cu abandonul scolar, este modul nostru de a-i incuraja pe copiisa invete si de a le sprijini familiile",a spus Alessandra Stoicescu, Presedintele Fundatiei Mereu Aproape.

"In fiecare an, compania RURIS se implica in diverse campanii de responsabilitate sociala, in special in domeniul educatiei. Acesta este unul dintre proiectele noastre de suflet si ne bucuram ca avem sansa sa fim alaturi de copii la inceputul anului scolar. Credem cu tarie ca este de datoria noastra sa punem umarul la formarea noii generatii. Ei reprezinta, practic, viitorul acestei tari. Este al treilea an consecutiv in care RURIS, cu sprijinul Fundatiei Mereu Aproape, face acest tur de forta. In editia 2019, am reusit sa impartim nu mai putin de 3.000 de ghiozdane complet echipate in zeci de scoli din tara. Speram ca prin gestul nostru ii motivam pe elevi si ii facem sa inteleaga ca scoala este un pas extrem de important in formarea lor. Cu totii stim ca nu poti sa cladesti ceva solid fara un fundament. Noi le dorim mult succes, sa aiba incredere in ei si sa lupte pentru visul lor",a declarat Cristina Antonescu, Director Marketing si Comunicare RURIS.

Copiii au descoperit cu bucurie in ghiozdane toate rechizitele de care au nevoie la inceput de an scolar:caiete, bloc de desen, vocabular, acuarele si pensule, trusa de geometrie, penar,stilou, creioane colorate, creion de contur, carioca, radiera si ascutitoare. "Sunt geniale! Ne vor ajuta si pe semestrul al doilea. Aveam nevoie de rechizite!", "Pe toate le voi folosi!",sunt reactiile elevilor incantati de darurile primite."Chiar ne bucuram ca v-ati orientat si catre copiii buni, catre o scoala cu rezultate frumoase la invatatura. Este un merit al muncii copiilor si trebuie si ei,din cand in cand, rasplatiti si motivati", a spus profesor Aurelia Petcu, Scoala Gimnaziala Mihail Drumes Bals.

 

 Proiectul "Educatie pentru Romania" face parte din campania "Lasati-ma sainvat" a Fundatiei Mereu Aproape al carei scop este scaderea ratei analfabetismului, reducerea abandonului scolar si oferirea de oportunitati de educatie non-formala pentru copii din familii modeste dar cu rezultate foarte bune la invatatura. Totodata, campania urmareste insusirea deprinderilor de viata independenta de catre beneficiari, dezvoltarea competentelor din sfera participarii publice in comunitati dar si derularea unor actiuni de sensibilizare si informare

asupra problemelor care tin de sistemul de educatie din Romania, sensibilizarea autoritatilor publice si a opiniei publice asupra unor situatii insuficient sau deloc aflate in atentia autoritatilor.

 


RURIS este o companie din Craiova, cu capital 100% romanesc, care investeste in activitati de cercetare, dezvoltare si productie de motoutilaje agricole. In cei 26 de ani de cand este pe piata, compania a evoluat constant, si-a diversificat portofoliul de produse si a reusit sa construiasca o retea solida de parteneri la nivelul intregii tari. RURIS a devenit un brand puternic, care si-a castigat renumele prin respectarea promisiunilor, dar si prin dezvoltarea unor produse fiabile, eficiente si de calitate. La ora actuala, portofoliul companiei cuprinde peste 150 de produse, acestea fiind prezente in nu mai putin de 300 de puncte de vanzare din intreaga tara. In ultimii ani, reprezentantii companiei s-au implicat activ in diverse campanii de CSR, in special in domeniul Educatiei si cel al Sanatatii.


Fundatia Mereu Aproapea luat nastere acum 14 ani. Impreuna cu partenerii sai, donatori, companii, jurnalisti si persoane publice, a ajutat peste un milion de oameni prin programe in domeniile sanatatii, educatiei, culturii, social umanitare, dezastre si advocacy. A contribuit la ajutorarea a peste 10.000 de sinistrati, a construit 82 de case si a salvat viata a peste 600 de copii si adulti. Pana in prezent, ajutorul financiar si material oferit de Fundatia Mereu Aproape depaseste 14 milioane de euro. Mai multe detalii despre programele Fundatiei se regasescpewww.fundatiamereuaproape.rosi pewww.facebook.com/fundatiamereuaproape.

 

 

0 comentarii2422 vizualizări20 septembrie 2019
rss 2.0
rss 2.0