Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Vineri 30 Octombrie 2020 - 10248 vizitatori azi
Fundatia Hope and Homes for Children a investit 18 milioane de lei in educatia, sanatatea si protectia copiilor.

Fundatia Hope and Homes for Children publica Raportul Anual 2019 care ofera publicului o imagine de ansamblu asupra interventiilor organizatiei derulate anul trecut in 15 judete ale Romaniei si Bucuresti. In 2019, Fundatia a inchis Centrul de Plasament "Sfantul Spiridon" din Targu Frumos, jud. Iasi, a deschis 5 case de tip familial in 3 judete, a prevenit separarea de familie a 1.902 copii, a sprijinit in primii pasi spre viata independenta 504 tineri de peste 18 ani dupa iesirea din centre de plasament, si a adus inapoi acasa 328 de copii ce fusesera anterior in plasamentul Statului.  Pe parcursul anului, Fundatia a lucrat la inchiderea altor 15 centre de plasament din 8 judete si Bucuresti. Adaugand rezultatele anului 2019 la cele inregistrate in 22 de ani de activitate in Romania, Fundatia a imbunatatit, pana in prezent, viata a 57.000 de copii din medii vulnerabile.

 

Hope and Homes for Children a inchis Centrul de Plasament "Sfantul Spiridon" din Targu Frumos, jud. Iasi, unde, la momentul interventiei Fundatiei, in 2014, erau institutionalizati 178 de copii. Pana la momentul inchiderii Centrului, in 2019, Hope and Homes for Children a mutat 48 de copii in 4 case de tip familial pe care le-a construit, restul copiilor fiind reintegrati in familiile naturale sau extinse, pusi in grija asistentilor maternali, sausprijiniti pentru o viata independenta in cazul celor de peste 18 ani.

 

In Bucuresti si in judetele Iasi si Neamt, Hope and Homes for Children a deschis, in 2019, cinci case de tip familial in care s-au mutat deja 60 de copii. Casele "Spartanii" si "Motanul incaltat" din jud. Iasi, "Felicia" si "Felix" din jud. Neamt, si "Cavalerii" din Bucuresti recreeaza atmosfera unei familii cu mai multi copii si le ofera copiilor sansa sa creasca intr-un mediu stabil, unde vocea fiecaruia dintre ei poate fi auzita. Daca intr-un orfelinat traiesc laolalta si peste 50-60 de copii, intr-o casa de tip familial locuiesc 12 copii care sunt ingrijiti pentru a raspunde nevoilor lor specifice. Anul trecut, alte 6 case de tip familial si apartamente de tranzit au fost in constructie, lucrarile urmand sa fie finalizate.

 

Programul Fundatiei de prevenire a separarii copilului de familie a sprijinit 1.902 copii sa ramana alaturi de familiile lor in anul 2019. Interventiile fundatiei au acoperit masuri de imbunatatire a conditiilor de locuire, asigurarea alimentelor de baza si a produselor de prima necesitate, si consiliere. In plus, 328 de copii au fost adusi inapoi acasa, fiind scosi din centrele de plasament la a caror inchidere a lucrat Fundatia.

 

Prin programul de integrare socio-profesionala derulat de Hope and Homes for Children au fost ajutati 504 tineri care anul trecut au iesit din sistemul de protectie a statului, fie la 18 ani, cand au implinit varsta majoratului, fie la 26 de ani, cand au finalizat studiile. Acesti tineri au fost sprijiniti in primii lor pasi catre o viata independenta, prin consiliere in vederea gasirii unui loc de munca, si prin gasirea unei solutii sustenabile de locuire si de trai autonom.

 

Hope and Homes for Children a lucrat, in 2019, la inchiderea a 15 orfelinate sau centre de plasament de tip vechi din Bucuresti si 8 judete - Iasi, Neamt, Botosani, Suceava, Bihor, Sibiu, Bistrita-Nasaud si Brasov. Inchiderea acestor orfelinate devine posibila numai dupa ce Fundatia gaseste cea mai buna solutie pentru cresterea fiecarui copil, in familii, in grija asistentilor maternali sau in case de tip familial. Parte din proces este si pregatirea si formarea personalului centrelor si al institutiilor de protectie a copilului, prin programe de pregatire profesionala specializata. In 2019, 274 de specialisti din cadrul acestor institutii au participat la programele de pregatire profesionala derulate de Hope and Homes for Children.

 

Stefan Darabus, Director Regional, Europa Centrala si de Sud, Hope and Homes for Children:

"Este ingrozitor sa vezi copii debusolati, abuzati, e cumplit de greu sa-i lasi in locuri care favorizeaza tocmai aceste traume, cum sunt orfelinatele, sau in locuri impregnate de saracie, foame si frig. Nu e usor sa vezi speranta pe care si-o pun in tine si ei, si parintii lor, asteptand sa-i ajuti cumva sa poata ramane impreuna. Nu e deloc simplu sa-i vezi pe tinerii care ies dintr-un sistem de <> speciala, fara nici o forma de sprijin real, debusolati, deprimati si mai vulnerabili ca oricand. Si peste ei toti, peste toate astea, prejudecati si obstacole aproape imposibil de trecut. Aproape imposibil de spulberat. Si ei stiu asta, si noi stim asta. Si totusi: nu timpul le rezolva pe toate, ci oamenii. Doar noi, oamenii, putem face un pic, cat de putin, pentru binele celor de langa noi. Cred eu ca asta e esenta umanitatii: puterea noastra, a fiecaruia, de a face bine, mai mult sau mai putin - atat cat putem, celor de langa noi."

 

In campaniile derulate, Hope and Homes for Children i-a avut alaturi pe ambasadorii Amalia Enache, Marius Manole si Alexandru Tomescu, iar Maestrul Victor Rebengiuc a fost figura centrala a campaniei "Testamentul lui Rebengiuc. Nu timpul le rezolva pe toate, ci oamenii".

 

In 2019, echipa #TeamHOPE a devenit cea de-a doua comunitate de sportivi urbani participanti la evenimente care au o componenta caritabila. Peste 1.100 de amatori de alergare urbana, de ciclism, persoane private, dar si angajati ai unor companii partenere, au participat la cele 4 evenimente sportive majore ale anului trecut. Valoarea totala a fondurilor stranse de comunitatea sportivilor din #TeamHOPE in 2019 a fost de peste 120.000 Euro.

 

In cursul anului 2019, Hope and Homes for Children s-a bucurat de sustinerea a numerosi parteneri si donatori care au contribuit prin implicarea lor la eforturile de strangere de fonduri si de promovare a cauzei.

 

Activitatea Fundatiei a fost facuta posibila prin contributiile a peste 10.000 de donatori persoane fizice si de companii precum:

Sustinator principal - City Insurance

Parteneri strategici - Kaufland, PEPCO, Bertus Distribution, JYSK, NN, Bershka, MaxBet, Arval, Fondation Solidarité Société Générale, Stradivarius, Alliance Healthcare, Association of Real Estate Investors, Holcim, Digi24.

 

Structura donatiilor si sursele de venituri ale fundatiei in 2019:

Fonduri din reteaua internationala: 7.835.159 lei

Fonduri atrase din Romania: 7.716.167 lei

Sponsorizari de la companii, fundatii, organizatii: 6.680.873 lei

Donatii in natura: 261.500 lei

Evenimente / campanii / donatii de la persoane fizice: 753.527 lei

Donatii diverse: 20.267 lei

Fonduri europene: 2.577.597 lei

Total: 18.128.923

 Detalii cu privire la interventiile derulate de Hope and Homes for Children in Romania si rezultatele acestora in 2019, puteti citi in Hope and Homes for Children - raport anual 2019 si pe www.hopeandhomes.ro.

 Pentru mai multe informatii:

Ana Ciutu | tel: 0745 077 910 | e-mail: ana@quartzmedia.ro

 

 

 

Despre Fundatia Hope and Homes for Children Romania

 Fundatia Hope and Homes for Children activeaza in Romania din 1998, timp in care a contribuit in mod direct sau indirect la inchiderea a 58 de centre de plasament de tip vechi (orfelinate), in timp ce alte 15 sunt in curs de inchidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la ingrijirea in institutii-mamut in care nu beneficiaza de atentie si afectiune individuala, la sisteme bazate pe conceptul familial, printre care si case de tip familial, care le permit o viata apropiata de normalitate. Prin eforturile Fundatiei si ale partenerilor sai, au fost dezvoltate 110 case de tip familial, 5.967 copii au fost scosi din orfelinate, iar alti 448 urmeaza sa paraseasca orfelinatele in curs de inchidere.

 In acelasi timp, Fundatia activeaza intens in prevenirea separarii copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru sustinerea familiilor in care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Astfel, 33.482 de copii au fost salvati de la ruperea de familie, peste 1.672 de tineri au fost sprijiniti pentru o viata independenta, 2.026 de copii au fost primiti in centrele de zi, iar 972 in centrele de primire in regim de urgenta. 9.272 de membri de personal din sistemul de protectie al copilului au fost instruiti de Hope and Homes for Children.

 Pana in acest moment, peste 57.000 de copii au beneficiat de serviciile Hope and Homes for Children Romania, al carei obiectiv este ca pana in 2027 sa fie eliminata institutionalizarea copiilor in tara noastra. Mai multe informatii la www.hopeandhomes.ro.

0 comentarii2779 vizualizări23 iunie 2020
rss 2.0
rss 2.0