Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Marti 24 Noiembrie 2020 - 2934 vizitatori azi
Cercetari pentru descoperirea mormintelor si deshumarea victimelor regimului comunist/stalinist.

Ca urmare a prea-multelor apeluri de nimeni auzite ale istoricului si cercetatorului Marius Oprea dar si datorita importantei proiectelor acestuia, Fundatia Doina Cornea, impreuna cu societatea de avocati Iordachescu & Asociatii va sustine, incepand din acest an, programul de cercetari arheologice pentru descoperirea mormintelor si deshumarea victimelor regimului comunist.(stalinist)

 "Nu putem avea un viitor fara sa ne cunoastem trecutul, fara sa ne asumam greselile trecutului. Si ar mai trebui ceva: sa ne cerem iertare! Noi cetatenii, in numele nostru, ca am lasat sa se intample astfel de orori, ca, poate, am stat indiferenti in timp ce semenii nostri erau arestati, torturati, ucisi miseleste. Statul, in numele statului roman si a succesiunii de conduceri ale acestuia - conduceri care au provocat crimele, care poarta vina acestor crime." afirma Leontin Horatiu Iuhas, membru fondator al fundatiei "Doina Cornea".

 "Marius Oprea este omul care face ceea ce trebuie, spune ceea ce gandeste, indiferent de conjuncturi politice sau de orgolii si vanitati ranite. Datorita curajului sau a fost indepartat din Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc - institut care nu ar fi existat fara aportul lui." afirma Av. Eugen Iordachescu.

 "Nu e pentru prima oara cand platesc pentru vina de a spune ce gandesc si a actiona in consecinta. Dar sufera de asta data si mortii de la Periprava, Targu Ocna ori Balta Brailei si din alte locuri, pe care nu ii mai pot aduce la lumina in acest an, alaturi de colegul meu Gheorghe Petrov, care e pe cale de a fi scos pe faras si el de la IICCMER. Va fi, dupa toate probabilitatile, primul an fara arheologia crimelor comunismului, din 2006 incoace.?a declarat Marius Oprea.


"Noi, fundatia Doina Cornea impreuna cu societatea de avocati "Iordachescu & Asociatii" suntem hotarati sa-i raspundem: Nu, Marius, nu va fi primul an fara ca tu si echipa ta sa puteti scoate la lumina atat victimele comunismului cat si adevarul despre ororile petrecute in "anii luminosi?ai comunismului in Romania.Suntem siguri ca si voi, cei care mai credeti in adevar azi, ne veti fi aproape!" continua Leontin Horatiu Iuhas.

 Urmatorul proiect vizeaza cautarea, descoperirea si recuperarea mormintelor detinutilor politici care au murit in Colonia de Munca de la Periprava.Asa cum s-a procedat si in cele sase campanii de cercetari arheologice anterioare - in cimitirul lipovenesc din satul Periprava - toate osemintele ce se vor gasi vor fi predate pentru investigatii medicale la Serviciul de Medicina Legala din Tulcea, iar apoi la Institutul National de Medicina Legala din Bucuresti, unde se vor realiza si testele ADN in vederea identificarii persoanelor decedate.

 Cercetarile arheologice se vor desfasura, in luna august a acestui an,  in colaborare cu Sectia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General, care in anul 2015 a deschis un dosar de cercetare penala in cazul detinutilor politici morti in lagarul de la Periprava. Necesarul financiar pentru a face posibila actiunea de la Periprava este de aproximativ 25.000 lei.

Persoanele care doresc sa sustina financiar aceasta actiune pot face donatii in conturile colectoare RO78BRDE130SV17115061300 (Lei), RO20BRDE130SV17128831300 (Euro), ambele deschise la BRD Cluj pe numele: Leontin Horatiu IUHAS sau in contul PayPal leontin.iuhas@yahoo.com.

 Informatii despre activitatea lui Marius Oprea in cadrul campaniei de cercetari arheologice de la Periprava pot fi accesate pe website-ul www.fundatia-doinacornea.ro sau prin abonarea la buletinul informativ al fundatiei, care va aparea in curand.

 

"Va multumim ca sunteti aproape de noi si sustineti aflarea adevarului ascuns o atat de lunga perioada". Leontin Horatiu Iuhas.

0 comentarii2534 vizualizări06 iulie 2020
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0