Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Vineri 30 Octombrie 2020 - 10310 vizitatori azi
Urmasii breslelor Bistritei va dau din nou intalnire in inima cetatii.

In Evul Mediu, Bistrita era unul dintre cele mai infloritoare burguri ale Transilvaniei. In 1353, orasul primeste din partea Regelui Ludovic I privilegiul  de a tine un targ anual de Sf. Bartolomeu (24 august), care se intindea pe mai multe zile. "Bulgiul", asa cum il numeau locuitorii era un prilej de negocieri si negot - breslele bistritene fiind vestite dincolo de granite - precum si unul de distractie. Tot in aceasta perioada, orasul a primit sigiliul propriu - un cap de strut incoronat, cu o potcoava de aur in cioc, care simbolizeaza dupa vechea heraldica, indeletnicirile cele mai importante ale bistritenilor: mestesugaritul si comertul.

            Targurile au dainuit de-a lungul veacurilor ca principala metoda de valorificare a produselor mestesugaresti, iar, in zilele noastre, in conditiile restrictive impuse de pandemia COVID-19 si in lipsa unor evenimente complexe, ele sunt, practic, singura modalitate directa, fata in fata, de sustinere a sectorului mestesugaresc.

            Pentru a marca, in mod simbolic, acel moment important din istoria Bistritei, gratie caruia burgul a devenit un important centru economic si comercial, cea de-a treia editie a Targului breslelor moderne, organizat de Asociatia "Produs in Bistrita-Nasaud", are ca si tematica Bulgiul - Targul Mare.

Urmasii breslelor bistritene si-au pus talentul si imaginatia in minunatii de creatii lucrate manual, traditionale sau de inspiratie traditionala, cu tuse moderne sau inspirate din mediul ce ne inconjoara. Piese de imbracaminte, accesorii, ceramica, pielarie, aranjamente, decoratiuni, sapunuri artizanale si multe altele, va provoaca simturile, in perioada 21 - 23 august, pe Pietonal, de dimineata pana la orele serii.

Respectarea tuturor masurilor de siguranta - purtarea mastilor, dezinfectarea, distantierea - este necesara in randul tuturor participantilor, iar regulile sunt afisate vizibil la fiecare stand.

O vizita la Targului breslelor moderne reprezina garantia unei zile pline de zambete si satisfactie, precum si un mod de a sustine economia locala.

 

 

 

0 comentarii1652 vizualizări20 august 2020




rss 2.0
rss 2.0