Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Joi 25 Aprilie 2024 - 14587
Concurs "PhotoVoice" la Bistrita .

Pasionatii de fotografie interesati de mediul inconjurator al municipiului Bistrita, sunt invitati sa participe activ la realizarea unei expozitii publice de fotografie, in "doi timpi si trei miscari": inscriere pana in data de 21.09.2012, jurizare pana in data de 22.09.2012, tinand cont ca:

 "PhotoVoice" este o metoda de participare publica prin care fotografiile sugestive insotite de texte ilustrative (titluri, motto-uri, scurte relatari) initiaza un proces de modelare a opiniei publice si de influentare a deciziilor pe plan local. Photo Voice-ul este o metoda cu un impact major la nivelul comunitatii pentru ca foloseste deopotriva imaginea si povestea spusa de autorul ei. Cei care participa la aceasta activitate isi exerseaza astfel abilitatea de a utiliza arta fotografica drept mijloc de comunicare cu intreaga comunitate.

 Expozitia - concurs de fotografie face parte din calendarul proiectului "Mediu plus sau minus Sanatate" initiat de asociatia Ascendent, cu sprijinul Primariei Municipiului Bistrita. Scopul acesteia este de a surprinde si transmite prin intermediul fotografiilor viziunea proprie asupra unor aspecte privind mediul inconjurator bistritean.

 Pot participa la realizarea expozitiei de fotografie: elevi, studenti, profesionisti din diverse domenii, cadre didactice,  voluntari din ONG-uri sau orice alte categorii de persoane preocupate de problemele de mediu. Vor fi selectate pentru expozitie fotografiile celor mai buni 30 de participanti din urmatoarele 3 categorii: a) elevi si studenti; b) profesionisti; c) voluntari si persoane din mediul ONG.

 Expozitia - concurs se desfasoara in 3 etape:
- Prima etapa: inscrierea participantilor in concurs prin trimiterea fotografiilor prin e-mail pe adresa: ascendentbn@yahoo.com. Fiecare participant poate trimite un numar maxim de 3 fotografii, pana in data de 21.09.2012, ora 10. Pentru inscrierea in concurs, autorii fotografiilor vor comunica urmatoarele date: nume si prenume, adresa de corespondenta/domiciliu, e-mail si nr de telefon si categoria la care participa (a, b sau c).

- A doua etapa: selectia participantilor si a fotografiilor pentru expozitia publica. Lucrarile inscrise vor fi evaluate de specialisti in domeniu, conform  urmatoarelor criterii:

 ilustrarea temei

originalitate

 calitatea tehnica de fotografiere

 "povestea" (textul/ comentariul) care insoteste fotografia

- A treia etapa ("m: organizarea expozitiei foto in data de 22 septembrie 2012, incepand cu ora 10 pe pietonalul "L. Rebreanu" din Bistrita, urmata de stabilirea clasamentului prin vot public.

 

Participantii trebuie sa fie proprietarii tuturor drepturilor asupra fotografiilor inscrise in concurs, iar trimiterea prin e-mail implica acceptul pentru ca acestea.

sa fie expuse/ publicate.

 

Informatii suplimentare la tel: 0745 271721 (Victor Perdevara) sau 0744 603355 (dr. Corina Ernst).

 

0 comentarii2926 vizualizări19 septembrie 2012




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0