Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Luni 15 Iulie 2024 - 14587
200.000 de semnaturi pentru a aduce Basarabia acasa.

Unirea Romaniei cu Republica Moldova se face treptat, prin legi. Asta este opinia a peste 30 de ONG-uri cuprinse in cadrul Platformei Civice Actiunea 2012, care au lansat duminica o initiativa legislativa pentru care planuiesc sa stranga 200.000 de semnaturi. Facilitarea procesului de obtinere a vizelor, o institutie pentru gestionarea relatiilor cu Republica Moldova in subordinea primului ministru si o mai buna integrare a studentilor basarabeni, sunt doar cateva dintre propunerile cuprinse in initiativa legislativa cetateneasca. Pe parcursul urmatoarelor 4 luni, peste 1.000 de voluntari vor colecta semnaturi de sustinere a legii in cadrul campaniei "Aducem Basarabia acasa".

          Desi 116 parlamentari romani si-au anuntat intentia de a sprijini initiativa asociatiilor, ONG-istii doresc sa primeasca intai validarea cetatenilor: "Aducerea Basarabiei acasa este o preocupare care vine de jos, dinspre popor si va fi preluata de catre parlamentari din intreg spectrul politic. Tinem neaparat sa colectam aceste semnaturi pentru a arata fratilor basarabeni ca noi, romanii din Tara, nu i-am uitat niciodata", a declarat Mihai Nicolae, unul dintre autorii initiativei.

          Lansarea campaniei coincide cu implinirea a patru ani de la revoltele anti-comuniste din aprilie 2009 de la Chisinau, unde zeci de mii de tineri au iesit in strada cu drapele romanesti, cerand reunirea cu Patria-Mama.

         

 

 

Platforma Civica Actiunea 2012                                                     7 aprilie 2013

1 comentariu3409 vizualizări08 aprilie 2013
rss 2.0
rss 2.0