Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Duminica 09 August 2020 - 4100 vizitatori azi
200.000 de semnaturi pentru a aduce Basarabia acasa.

Unirea Romaniei cu Republica Moldova se face treptat, prin legi. Asta este opinia a peste 30 de ONG-uri cuprinse in cadrul Platformei Civice Actiunea 2012, care au lansat duminica o initiativa legislativa pentru care planuiesc sa stranga 200.000 de semnaturi. Facilitarea procesului de obtinere a vizelor, o institutie pentru gestionarea relatiilor cu Republica Moldova in subordinea primului ministru si o mai buna integrare a studentilor basarabeni, sunt doar cateva dintre propunerile cuprinse in initiativa legislativa cetateneasca. Pe parcursul urmatoarelor 4 luni, peste 1.000 de voluntari vor colecta semnaturi de sustinere a legii in cadrul campaniei "Aducem Basarabia acasa".

          Desi 116 parlamentari romani si-au anuntat intentia de a sprijini initiativa asociatiilor, ONG-istii doresc sa primeasca intai validarea cetatenilor: "Aducerea Basarabiei acasa este o preocupare care vine de jos, dinspre popor si va fi preluata de catre parlamentari din intreg spectrul politic. Tinem neaparat sa colectam aceste semnaturi pentru a arata fratilor basarabeni ca noi, romanii din Tara, nu i-am uitat niciodata", a declarat Mihai Nicolae, unul dintre autorii initiativei.

          Lansarea campaniei coincide cu implinirea a patru ani de la revoltele anti-comuniste din aprilie 2009 de la Chisinau, unde zeci de mii de tineri au iesit in strada cu drapele romanesti, cerand reunirea cu Patria-Mama.

         

 

 

Platforma Civica Actiunea 2012                                                     7 aprilie 2013

1 comentariu4473 vizualizări08 aprilie 2013
[ Închide secţiunea de comentarii ]

BASAERAB DACIA
15 Mai 2013 - 13:58

La semnat bistriteni la semnat LA SEMNAT..AU FOST UMILITI AU FOST BATJOCORITI STRAINATATI AU STAT LA MASA LOR AU INDURAT DIN DRAGOSTE DE MAMA DIN DRAGOSTE DE SORA FARA EZITARE CU MARE USURARE semnaturi SA DATI ..SARACA BASARABIE CE SOARTA RAUFACATORII I-AU URZIT..ei sint dacii veritabiliu ce nor murit..

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0