Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Miercuri 17 Iulie 2024 - 14587
Aducem Basarabia Acasa - la Bistrita.

Platforma Civica Actiunea 2012 desfasoara, la nivel national, actiunea de strangere de semnaturi Aducem Basarabia Acasa, pentru sprijinirea unei initiative legislative care sa faca din Republica Moldova o prioritate a statului roman.

Este nevoie de cel putin 100.000 de semnaturi, de la cetateni cu drept de vot, pentru o lege care sa favorizeze:

- crearea unei institutii in subordinea primului ministru cu rol de coordonare a strategiilor pentru cel de-al doilea stat romanesc;

- simplificarea procedurilor de obtinere de catre romanii de peste Prut a vizelor de intrare in Romania;

- integrarea basarabenilor in viata socio-culturala din Romania.

 

Pana in data de 2 iunie, la nivel national s-au strans 43.005 semnaturi.

 

Bistrita-Nasaud s-a alaturat celorlalte judete ale tarii in promovarea campaniei Aducem Basarabia Acasa, prin formarea unei echipe de 9 voluntari, care au reusit de adune, in decurs de 3 saptamani, 332 de semnaturi.

Bistritenii sunt chemati sa se implice in numar cat mai mare in aceasta campanie de interes national. Pana in data de 30 Iunie cand se va incheia campania Aducem Basarabia Acasa, bistritenii au sansa de a muta efectiv cu mana granita tarii, semnand.

Voluntarii ii vor lua in evidenta pe toti bistritenii care doresc sa sustina campania Aducem Basarabia Acasa la cortul instalat pe pietonal, in fata pasajului VI, in fiecare Sambata si Duminica, intre orele 16:30 si 19:30. De asemenea, bistritenii sunt rugati sa acorde timp voluntarilor care ii vor aborda pe strada si care pot fi identificati dupa tricoul si ecusonul specifice.

 

 

Nota:

 Potrivit articolului 74 din Constitutia Romaniei, "cetatenii care isi manifesta dreptul la initiativa legislativa trebuie sa provina din cel putin un sfert din judetele tarii, iar in fiecare din aceste judete, respectiv in municipiul Bucuresti, trebuie sa fie inregistrate cel putin 5.000 de semnaturi in sprijinul acestei initiative".

 

Platforma Civica Actiunea 2012, site www.actiunea2012.ro, este o coalitie formata din peste 30 de ONG-uri, care sustine ideea unirii Republicii Moldova cu Romania.

Initiativa legislativa poate fi consultata pe site-ul www.basarabia-acasa.ro . De asemenea, pe acelasi site sunt disponibile informatii, actualizate in timp util, referitoare la evolutia pe judete a campaniei Aducem Basarabia Acasa.

 

Cu respect,

Ovidiu Paul Lazar, coordonator pe Bistrita-Nasaud al campaniei Aducem Basarabia Acasa

 

telefon: 0751-550488

e-mail: lazar_paul_2006@yahoo.com

 

2 commentarii3633 vizualizări10 iunie 2013
rss 2.0
rss 2.0