Patronate Joi 19 Iulie 2018 - 33012 vizitatori azi
Evitati mesterii de ocazie si nu permiteti interventiile neautorizate in instalatiile de gaze naturale!

Interventiile persoanelor neautorizate la instalatiile interioare de gaze naturale pot genera incidente cu urmari deosebit de grave; Apelarea numai la firme autorizate este obligatorie pentru preintampinarea unor evenimente nedorite.

   Consumatorii casnici trebuie sa constientizeze riscurile la care se expun atunci cand apeleaza la neprofesionisti, persoane neautorizate, pentru diverse interventii la instalatiile interioare de gaze naturale, crezand gresit ca astfel pot rezolva probleme mai repede si cu bani mai putini.

 Conform legislatiei si normelor in vigoare, instalatiile interioare de utilizare a gazelor naturale sunt in proprietatea si in administrarea consumatorilor,  iar acestia au obligatia legala sa le intretina si sa respecte normele de utilizare pentru functionarea lor in conditii de siguranta.  

 Ceea ce trebuie insa neaparat retinut este ca orice modificare/interventie la instalatia de utilizare a gazelor naturale din interiorul unui imobil, trebuie sa fie realizata numai de catre firme autorizate in acest sens de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).

 Mesterii de ocazie nu sunt niciodata o solutie sigura nici pentru clientul care doreste o modificare a unei instalatii de gaz si nici pentru vecinii acestuia, care pot deveni pagubiti sau victime colaterale ale unui eventual incident provocat de o interventie neautorizata. Recent, cateva familii din centrul municipiului Cluj Napoca au avut de suferit deoarece un mester amator a montat o centrala termica ilegal, fara a fi autorizat pentru asemenea lucrari, racordand conducta de apa la cea de gaz. Astfel, opt familii puteau fi grav ranite si agoniseala de o viata spulberata, iar acest caz nu este din pacate unul singular.

 Respectarea de catre consumatorii casnici a instructiunilor de utilizare a gazelor naturale, precum si apelarea la specialisti in cazul modificarilor la instalatiile interioare de utilizare a gazelor naturale sunt conditii absolut necesare pentru a elimina posibilitatea de producere a unor evenimente grave.

 

Pentru propria siguranta, consumatorii trebuie sa respecte cu strictete urmatoarele reguli privind utilizarea instalatiilor de gaze naturale:

 sa nu foloseasca improvizatii la instalatiile de utilizare;

sa asigure o ventilare permanenta in incaperile unde functioneaza centralele termice sau aparatele de consum cu flacara libera;

sa nu foloseasca aparate de utilizare care nu sunt etanse sau nu au tiraj;

sa asigure verificarea si curatarea cosurilor de fum cel putin de doua ori pe an (o data, obligatoriu inaintea inceperii sezonului rece).

 

Departament Comunicare Corporatista

 

 

0 comentarii2142 vizualizări08 august 2017
rss 2.0
rss 2.0