Patronate Sambata 23 Iunie 2018 - 11762 vizitatori azi
Targul Artelor, pentru intaia oara la Bistrita.

Ajunsa la cea de a patra editie, Scoala de Vara organizata de Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, prin proiectul Centrul Europe Direct Bistrita, si Liceul de Arte "Corneliu Baba" Bistrita, aduce impreuna elevi din Republica Moldova si judetul Bistrita-Nasaud. Evenimentul cuprinde sesiuni de educatie antreprenoriala, ateliere de creatie si, pentru prima oara in Bistrita, un "targ al artelor". Astfel, incepand cu 24 august, ora 15,00, publicul larg va gasi, pe Pasajul Artelor - Strada Spiru Haret, o expozitie inedita ce va cuprinde creatii ale elevilor Liceului de Arte "Corneliu Baba" Bistrita. Dezvoltarea competentelor transversale ale elevilor, a creativitatii, aptitudinilor de comunicare si spiritului antreprenorial, reprezinta un element cheie al succesului viitorilor adulti in viata activa, fie ca profesionisti in diverse domenii, fie ca antreprenori. Pentru a sprijini tinerii in dobandirea de noi abilitati, Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, prin Centrul Europe Direct Bistrita, alaturi de Liceul de "Arte Corneliu Baba" Bistrita, cu sprijinul Asociatiei "Cornelius Art", organizeaza, la Bistrita, Scoala de Vara - atelier educational si de creatie pentru elevi, in cadrul unui proiect mai amplu.

Evenimentul a debut ieri, 22 august, cu seminarul "Educatie antreprenoriala pentru elevi", tinerilor participanti - elevi din Republica Moldova si judetul Bistrita-Nasaud, oferindu-li-se posibilitatea de a isi testa ideile si de a isi dezvolta, sub indrumarea lectorului Simona Ernst, noi aptitudini necesare unei mai bune intelegeri a antreprenoriatului si managementului afacerilor in arta.

In cadrul Scolii de Vara va fi organizat, pentru intaia oara, "Targul Artelor", expozitie destinata cresterii nivelului de constientizare al publicului cu privire la importanta valorificarii creatiilor artistice. "Targul Artelor" va avea loc in perioada 24 - 26 august 2017, pe Pasajul Artelor (Strada Spiru Haret) si va cuprinde o expozitie de icoane si alte lucrari artistice realizate de elevi ai Liceului de Arte "Corneliu Baba" Bistrita. Creatiile vor putea fi admirate de vizitatori in fiecare zi, intre orele 15.00 - 18.00, iar o parte dintre acestea vor putea fi achizitionate in baza unor sponsorizari pentru Asociatia "Cornelius Art" Bistrita, menite sa sprijine tinerii artisti liceeni.

Reamintim cetatenilor ca pot beneficia de informatii, consiliere si raspunsuri la inrebari despre Uniunea Europeana, prin intermediul Centrului de informare europeana Europe Direct Bistrita - vocea Comisiei Europene la nevoia de informare a cetatenilor judetului Bistrita-Nasaud. Contact: Monica Muresan - Coordonator, Ovidiu Puiu - Coordonator executiv, Bistrita, Str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-210039, e-mail: europedirect@cciabn.ro, www.cciabn.ro/europedirect.

 

0 comentarii1981 vizualizări23 august 2017
rss 2.0
rss 2.0