Patronate Sambata 23 Iunie 2018 - 11766 vizitatori azi
Finalistii competitiei E.ON Energy Globe Award Romania 2017.

Un numar de 15 proiecte, cate 3 pentru fiecare dintre cele 5 categorii, au fost selectate pentru a ramane in concurs;In premiera, publicul poate vota proiectul favorit, in perioada 1-30 septembrie, pe platforma energyglobe.ro; Castigatorii categoriilor vor fi anuntati in cadrul Galei de la Bucuresti din luna octombrie;

Solutii care te ajuta sa salvezi asa-numitul consum "vampiric" de energie, ori care propun o alternativa ecologica la utilizarea masinii personale in marile orase; proiecte ce demonstreaza cum poate fi asigurata independenta energetica a unei localitati cu ajutorul energiei "verzi", dar si cum sa poti sa stopezi risipa alimentara sau cum sa educi si sa stimulezi preocuparea copiilor fata de protejarea mediului - acestea sunt doar cateva dintre cele 15 proiecte si initiative nominalizate de juriul E.ON Energy Globe Award Romania pentru a intra in finala competitiei din acest an.

 Ele au fost selectate dintr-un total de peste 160 de proiecte din domeniul eficientei energetice si protejarii mediului inregistrate pe platforma energyglobe.ro pana la termenul limita, 16 iunie.

 Lista proiectelor si ideilor ramase in cursa pentru premiile E.ON Energy Globe Award Romania 2017 este urmatoarea:

 Categoria Companii

 • "Sistemul automatizat de bike-sharing I Velo Urban" - Asociatia Green Revolution Bucuresti
 • "Termorek - Recuperator de caldura" - SC Enesco Industrial SRL Iasi
 • "Save Energy" - SC W3 Marketing Technology SRL Constanta

 

Categoria Do it yourself

 • "TCP/IP Fuzzy Temperature Controller" - Stefan Petru Iulian, Brasov
 • "ECOstume" - Maria-Gabriela Nicolaescu, Bucuresti
 • "Pompa de caldura, viitorul la tine acasa" - Ciprian Macsim, loc. Vanatori, jud. Iasi

 

Categoria Idei

 • "Rebuilding Romania" - Asociatia Frends Pentru Dezvoltare, Bucuresti
 • "Software inteligent pentru optimizarea reabilitarii energetice a cladirilor" - Facultatea de Energetica - Universitatea Politehnica Bucuresti
 • "Tummy" - Tummy - Stop Food Waste SRL Piatra Neamt

 

Categoria Tineret

 • "Wildlife Romania" - Asociatia Wild Watch, Timisoara
 • "Orasul Viitorului" - Gradinita cu program prelungit "Prichindel", Suceava
 • "Green Bee" - Asociatia Green Revolution, Bucuresti

 

Categoria Municipalitati

 • "Hydrogen bus project fuelled by municipal waste" - Tresoil Biofuels SRL Bucuresti
 • "EmPower your building and community efficiency, towards nZEB and low carbon emissions" - Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca si Primaria Cluj-Napoca
 • "Microhidrocentrala pe raul Moldova" - Primaria Municipiului Roman, jud. Neamt

Cele 15 proiecte nominalizate au fost departajate in urma unui atent proces de analiza realizat de un juriu independent. Departajarea s-a realizat pe baza unor criterii de evaluare, fiecare cu procentajele sale, care iau in calcul atractivitatea proiectului, gradul sau de inovare, potentialul de replicare a respectivei initiative si componenta legata de eficienta energetica.

Dupa analizarea fiecarui proiect in parte, membrii juriului au intocmit o lista scurta cu cele mai bune trei proiecte in fiecare dintre cele cinci categorii, iar ulterior dintre acestea le vor alege pe cele care vor castiga respectivele categorii. De asemenea, rolul juriului va fi sa nominalizeze castigatorul general al competitiei, cel care va reprezenta Romania la etapa internationala a Energy Globe Award de anul viitor. Decernarea premiilor va avea loc in cadrul unei Gale organizate in luna octombrie la Bucuresti.

O noutate absoluta a competitiei din acest an este introducerea votului online, o optiune prin care vizitatorii portalului energyglobe.ro pot vota proiectul favorit, acesta urmand sa primeasca "Premiul de Popularitate". Acest premiu simbolic este acordat proiectului care va inregistra, in perioada 1-30 septembrie, cel mai mare numar de voturi online din partea publicului. Detalii despre conditiile de participare si mecanismul de vot pot fi gasite pe site-ul competitiei, precum si pe pagina de Facebook.

Despre Energy Globe Award

Energy Globe Award (EGA), cea mai importanta competitie la nivel international din domeniul eficientei energetice si protejarii mediului inconjurator, cu o traditie de aproape doua decenii, este organizata in Romania de catre compania E.ON incepand din anul 2016. La prima editie, in competitia E.ON Energy Globe Award au fost inscrise peste 150 de proiecte, iar Marele premiu a fost de 10.000 de Euro. Energy Globe Award (www.energyglobe.info) a fost creat in 1999 de pionierul in domeniul energiei, austriacul Wolfgang Neumann, iar in acest moment este organizat  in circa 180 de tari, fiind cel mai important concurs din lume pentru solutii de economisire a energiei si protectia mediului.

 

Despre E.ON Romania

E.ON a intrat in Romania in anul 2005, cand a preluat fostele societati de stat din domeniul gazelor naturale si energiei electrice. Companiile din structura grupului E.ON opereaza, in prezent, o retea de distributie a gazelor naturale in lungime de peste 21.650 km, respectiv o retea de distributie a energiei electrice de peste 81.500 de kilometri si desfasoara activitati in 20 de judete situate in jumatatea de Nord a tarii, avand circa 3,1 milioane de clienti. In ultimii 11 ani, E.ON a investit in Romania peste 1,4 miliarde de euro.

 

Departament Comunicare Corporatista

E.ON Romania

 

 

 

 

 

0 comentarii2037 vizualizări01 septembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0