Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Marti, 13 august, invatam sa prevenim ghinionul.

La Bistrita si Herina, voluntarii E.ON si Delgaz Grid s-au alaturat partenerilor ISU Bistrita-Nasaud pentru a impartasipopulatieiinformatii care pot salva vieti. Daca este marti 13, este "Ziua Informarii Preventive", iarvoluntarii dinE.ON Romania si cei ai Delgaz Grid s-aumobilizat si de aceasta data pentru a sprijiniactiuniledesfasurate deInspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (I.G.S.U.) in mai multe judete din tara.

 Actiunile de informare preventiva sunt desfasuratesub sloganul "Preveniti Ghinionul!" pentru a atrage atentia asupra acelor incidente care pot fi cu usurinta prevenite daca sunt respectate cateva reguli simple si care, in caz contrar, pot provoca adevarate tragedii.

 In mai multe judete din taraau fost organizate puncte de informare preventive in zonele cu trafic pietonal intens, concursuri cu premii pentru copii, actiuni cu masini de interventie si altele asemenea.

 Si in judetul Bistrita-Nasaud, voluntarii E.ON si Delgaz Grid s-au alaturat partenerilor ISU pentru a impartasiinformatii care pot salva vieti. Astfel, actiuniles-audesfasurat in tabara scolara din localitatea Herina si la casele de tip familial din municipiul Bistrita. Actiunisi milare au fost organizate si saptamana trecuta la taberele scolare din orasul Sangeorz Bai.

 "Ceea ce poate face diferenta intre un eveniment tragic si prevenirea acestuia este cat de informati suntem. Sa stii, de exemplu, cum sa dai drumul corect la aragaz si ce sa faci cand simti miros de gaz poate parea elementar dar, din pacate, multe evenimente nefericite au avut si continua sa aiba loc din cauza nerespectarii unor reguli simple de utilizare a surselor de energie", a declarat Frank Hajdinjak, Director General al E.ON Romania.

 Informatii valoroase privind utilizarea responsabila a energiei sunt disponibile pe pagina de Facebook si contul de Instagram"Romania Sigura",actualizate zilnic de specialistii E.ON si IGSU. Pagina de Facebook "Romania Sigura"a adunat o comunitate de peste 22.000 de fani, si sute de postari cu informatiisi sfaturi utile.

 

 

Despre parteneriatul "Impreuna pentru siguranta"

Incheiat intre I.G.S.U si E.ON Romania in luna septembrie 2012, parteneriatul "Impreuna pentru Siguranta " a constat in derularea, la nivel national, a mai multor campanii comune de informare si constientizare a cetatenilor privind riscurile la care se expun in cazul utilizarii necorespunzatoare a surselor de energie, fie ca vorbim de electricitate sau de gaze naturale.

 Astfel, in ultimii ani au fost derulate campaniile: "F.O.C - Flacarile Omoara Copii" (lansata in septembrie 2012), destinata constientizarii pericolelor la care sunt expusi copiii lasati singuri sau nesupravegheati in casa, urmata de "R.I.S.C.- Renunta! Improvizatiile sunt Catastrofale!" (lansata in noiembrie 2012), respectiv "R.I.S.C. - Siguranta NU e un joc de noroc!" (decembrie 2013). Acestea si-au propus nu doar sa informeze si sa sensibilizeze populatia, ci si sa schimbe in timp, comportamentul legat de utilizarea corecta a surselor de energie. De asemenea, in 2015, E.ON Romania s-a alaturat campaniei "Nu tremur la cutremur", initiata de Ministerul Afacerilor Interne si derulata la nivel national prin I.G.S.U.

 In anul 2016, pornind de la preocuparea reducerii numarul de victime si a pagubelor materiale, cele doua parti au initiat, sub egida R.I.S.C., campania de informare preventiva a populatiei cu sloganul "Mai bine previi, decat sa nu fii!", pentru adoptarea unei atitudini proactive, prin sensibilizarea opiniei publice in vederea montarii detectoarelor de incendiu in locuinta proprie.

 La actiuniledesfasurate sub egida parteneriatului au participat, in totiacesti ani, peste 5,8 milioane de oameni, jumatate dintre acestia fiind copii.

 

Despre E.ON Romania

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pietei de energie, avand in Romania o prezenta consolidata de-a lungul a circa 14 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid si E.ON Energie Romania, acestea desfasurandactivitati de distributie, respectiv de furnizare a energiei pentru circa 3,1 milioane de clienti. De la intrarea pe piata din Romania, grupul E.ON a investit circa 1,6 miliarde de euro, in principal in modernizarea retelelor. Totodata, valoarea contributiilor virate la bugetul de stat si bugetele locale se ridica la 2 miliarde de euro.

0 comentarii3010 vizualizări13 august 2019




rss 2.0
rss 2.0