Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Joi 02 Iulie 2020 - 14810 vizitatori azi
Mai bine de o treime dintre romani ar cumpara o masina electrica.

In Romania si in Italia, interesul fata de masinile electrice se situeaza la cotele cele mai inalte; Doar 16% dintre germani planuiesc sa cumpere o masina electrica, majoritatea alegand motorul pe benzina; Motoarele Diesel sunt in declin la nivel european. Interesul fata de masinile electrice se situeaza la cotele cele mai inalte in Romania si Italia, unde 36% dintre respondentiichestionati in cadrul unui studiu realizat de E.ON siKantar EMNID s-au pronuntat in favoareaautovehiculelor cu propulsie electrica.

 Pe de alta parte, desicunoscutica fiindimpatimiti ai motoarelor si ai tehnologiei de ultima generatie, doar 16% dintre germanii participanti la sondaj - sicare au declarat ca planuiesc sa cumpere o masina- ar opta pentru una electrica.

 La nivel european, cehii sunt simai sceptici decat germanii,doar 13% dintre ei fiind deschisila ideea ca urmatoarea lormasina sa aiba propulsie electrica,.

 Motivele pentru care o masina electrica nu constituie,in toate cazurile,primaoptiune pentru urmatoarea achizitie auto sunt diverse, dar cert este ca pe primele locuri se situeazapretul ridicat, densitatea inca redusa a statiilor de incarcare siproblema autonomiei.

 Pentru romani, principala retinere in a cumpara o astfel de masina o reprezinta pretul, indicat de 44% dintre cei care au participat la studiu.In schimb, in Germania, autonomia masinii este perceputa ca un factor critic, 68% dintre respondentimentionand-o ca fiind motivul pentru care prefera in continuare un autovehicul cu motor conventional.

 Totusi, argumentele impotriva masinilor electrice sunt in scadere de la an la an, pe masura ceavantajele e-mobilitatiisunt explicate si promovate mai intens.

 Sondajul mai arata sifaptul ca motoarele diesel cunosc un declin in Europa. Doar 21% dintre romani mai iau in considerare masinile cu aceasta motorizare pentru o viitoare achizitie. In Germania si Ungaria, dieselul are un coeficient de aprobare de doar 13%, cel mai mic din toate tarile in care s-a derulat sondajul.Nota discordanta face doar Turcia, unde aproape jumatate dintre cei intervievatise vad conducand o masina cu motor diesel.

 Rezultatele fac parte din studiul "Traind in Europa", realizat in prima luna a acestui an, in cadrul caruia E.ON si Kantar EMNID au chestionat circa 10.000 de oameni din Danemarca, Franta, Germania, Italia, Marea Britanie, Republica Ceha, Romania, Suedia, Turcia si Ungaria.

 

 

Despre E.ON Romania
Grupul german E.ON este unul dintre liderii pietei de energie, avand in Romania o prezenta consolidata de-a lungul a circa 15 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid si E.ON Energie Romania, acestea desfasurandactivitati de distributie, respectiv de furnizare a energiei si a solutiilor energetice pentru circa 3,1 milioane de clienti. De la intrarea pe piata din Romania grupul E.ON a investit circa 1,6 miliarde de euro, in principal in modernizarea retelelor. Totodata, valoarea contributiilor virate la bugetul de stat si bugetele locale se ridica la 2 miliarde de euro. 

 

0 comentarii2317 vizualizări10 septembrie 2019
rss 2.0
rss 2.0