Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Directorul general Simex - Dumitru Blaga a fost ales vicepresedinte APMR.

La data de 12 septembrie 2019 in Bucuresti, au avut loc algerile Consiliului de Conducere APMR (Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania), in cadrul careia, directorul general Simex -dl. Dumitru Blaga a fost ales vicepresedinte. Aceasta alegere, vine in urma experientei si succesului managerial exceptional, demonstrat de catre dl. Dumitru Blaga, in decursul experientei sale profesionale din industria lemnului, inceputa in anul 1986. Si nu in ultimul rand, aceasta functie de vicepresedinte APMR face cinste Romaniei si judetului Salaj.

 

Brandul international de mobila Simex s-a nascut acum 70 de ani, mai exact in 1947 si este in continua dezvoltare. Romania ramane una din tarile europene cu o puternica traditie in industria prelucrarii lemnului, fapt demonstrat de cresterea in ascensiune a exporturilor din acest sector. Mobila Simex este apreciata la nivel mondial, spre exemplu, in viziunea cumparatorului de mobila din spatiul ex-URSS brandul Simex este "mercedesul romanesc".

 

APMR - o prezenta dinamica in economia nationala, este persoana juridica romana de drept privat, infiintata in anul 1992, fara caracter politic si fara scop patrimonial, neguvernamentala, autonoma, functionand ca organizatie profesionala si patronala a producatorilor de mobila si produse din lemn, precum si a agentilor economici care coopereaza la realizarea acestora (producatori de materii prime, de produse stratificate din lemn si de materiale auxiliare pentru mobila, producatori / furnizori de utilaje sau piese de schimb pentru fabricarea mobilei, etc), comercianti de mobila, unitati de cercetare-proiectare si de invatamant in domeniu.

 

De asemenea, APMR actioneaza cu toate fortele pentru constientizarea si atragerea atentiei consumatorilor romani asupra produselor autohtone si sustinerea educatiei si formarii resurselor umane.Informeaza periodic producatorii de mobila despre toate targurile internationale care se desfasoara in domeniu si promoveaza targul international de mobila din Romania.Ofera informatii tehnice, economice, de marketing si date statistice necesare productiei si comercializarii produselor in tara si in strainatate.Participa la dialogul social cu organele statului, sindicatele, cu alti factori ai societatii civile.

 APMR este reprezentata permanent ca membru activ la intalnirile de lucru ale Consiliului General Uniunea Europeana a Mobilei (UEA) si Confederatia Mondiala a Mobilei (WFC), pe agenda carora se afla permanent discutii privind situatia industriilor nationale de mobila si a celei europene, impactul situatiei economice globale, impactul noilor tehnologii si digitalizarii, precum si impactul legislatiei europene si al contextului international asupra sectorului, activitatile industriilor nationale membre si directiile catre care se indreapta politicileindustriale ale CE, respectiv, o mai mare atentie acordata industriilor bazate pe exploatarea padurii, provocarile individuale (posibile politici de dumping sesizate la nivel national, certificari ale lemnului favorizate de anumite firme sau grupuri de interese) si comune (de mediu si privind atractivitatea sectorului fata de forta de munca tanara sau pregatirea profesionala a fortei de munca).

 

APMR are o larga reprezentativitate la nivel de ramura, cuprinzand peste 406 de societati comerciale membre - cu peste 57 mii de salariati si realizeaza cca. 60% din productia de mobila din Romania, din care cca. 65% se exporta (export 5 luni 2019=1057,780milioane euro). Industria mobilei are un aport net valutar de peste 600 mil. € / an in balanta comerciala a tarii. APMR este membru fondator al Consiliul de Export al Romaniei. Exportul este cel mai important factor de crestere economica, de aceea, trebuie sa fim agresivi pentru promovarea exportului, sa venim cu programe noi, solutii noi si sa fim inventivi. 

 

0 comentarii3080 vizualizări17 septembrie 2019




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0