Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Joi 25 Aprilie 2024 - 14587
Dirigintii de santier cer investitii publice si sustinerea domeniului rezidential.

Cu ochii la criza sanitara dar cu piciorul pe acceleratie: dirigintii de santier cer investitii publice si sustinerea domeniului rezidential ca unica solutie pentru restartarea economiei nationale. In plina criza sanitara si cu restrictii de circulatie impuse majoritatii populatiei trebuie sa manifestam responsabilitate, sa pastram distanta si sa respectam regulile.

Tocmai de aceea solutia economica o reprezinta izolarea in  munca si prin munca. Sectorul constructiilor este grav afectat de lipsa fortei de munca. Si astazi, in vremuri de criza, santierele de constructii sunt si vor ramane deschise.

Se respecta conditiile impuse si care au drept scop stoparea limitarii extinderii infectiei.

"Nu este inca prea tarziu si politicienii romani trebuie sa asculte de mediul antreprenorial din Romania. Fara o solutie de avarie si o viata economica desfasurata in timp de criza, statul roman se va prabusi. Sectorul constructiilor chiar si astazi poate prelua sute de mii de locuri de munca. Procesul este unul care se desfasoara in aer liber, distanta sociala se poate pastra, controlul pe un santier este usor de realizat. Multe investitii publice au fost suspendate la acest moment si platile sunt intarziate. Guvernul roman trebuie sa accelereze platile publice in acest sector si sa dea drumul la noi investitii. Avem un potential imens ca sa preluam romanii dati afara din alte sectoare" declara Cezar Petre, presedinte al Colegiului Tehnic al Dirigintilor de Santier.

Santierele nu sunt oprite, desi domeniul rezidential este pe moment afectat de actuala criza sanitara si care implica restrictii de circulatie. Romanii stau acasa si respecta regulile, iar deplasarile in scop imobiliar aproape au disparut. Insa sectorul imobiliar este obisnuit cu perioade de intreruperi, in general cauzate de sezonul rece si uneori ele dureaza chiar mai mult de cateva luni.

"Este important ca statulroman sa intervina rapid si sa sustina achizitia de locuinte. Nu trebuiesaasteptamcolapsareaeconomieinationale, masuratrebuieaplicataacum ca saconfereincredereinvestitorilorcain maxim saselunivorexistabaniinecesariachizitionarii. Noiputemconstruisiacum, putemsustineeconomianationala, daravemnevoie de o perspectiva. Statultrebuiesaintervinasisaoferegarantiipentruachizitionarea de noilocuinte, sagarantezecrediteieftinepentruinvestitii, daca nu cu dobanda zero cu siguranta cu o valoareextrem de scazuta" a declarat Adrian Axinia, diriginte de santier si investitor pe de cealalta parte.

ColegiulTehnic al Dirigintilor de Santierreprezinta asociatia profesionala a dirigintilor de santier, specialisti in constructii responsabili cu executia unor lucrari de calitate.

 

Responsabil Presa,

Ing. Lulea Marius Dorin

0764 701 500

presa@colegiu-diriginti-santier.ro

   

 

0 comentarii3010 vizualizări31 martie 2020




rss 2.0
rss 2.0