Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Marti 20 Octombrie 2020 - 22458 vizitatori azi
Raportul de Sustenabilitate al E.ON pentru 2019: Un loc bun pentru cariera si pregatire profesionala .

Astfel, la nivelul E.ON au fost construite programe prin care aducem tinerii in companie (Graduate, START) si mai ales le cream oportunitati de dezvoltare, le impartasim din ceea ce noi stim sa facem si preluam de la ei avantul caracteristic varstei. Anul trecut, 70 de tineri absolventi, electricieni si instalatori, ingineri si economisti au fost angajati in companiile E.ON din Romania. Circa 5% dintre managerii din E.ON provin din randul tinerilor beneficiari ai acestor programe si peste 13% dintre manageri inca nu au implinit 40 de ani.

 Pentru a pregati generatia de maine, dezvoltam programe dedicate tinerilor, in special celor care aleg invatamantul profesional. Compania are parteneriate cu 14 institutii de invatamant din tara care pregatesc instalatori si electricieni.

 Cei peste 6.500 angajatii ai companiilor E.ON din Romania reprezinta un element de baza pentru dezvoltarea afacerii si sunt esentiali pentru obtinerea performantei Grupului E.ON.

 Resursa umana ocupa un loc central in strategia de dezvoltare durabila a companiei. Cheia succesului o reprezinta calitatea angajatilor, conditiile de munca oferite acestora, nivelul de remunerare a muncii, oportunitatile de dezvoltare profesionala si nu in ultimul rand respectul acordat acestora si nediscriminarea la locul de munca.

 E.ON reprezinta un angajator important atat in sectorul energetic, cat si la nivel national.

Pregatirea si dezvoltarea permanenta a angajatilor este esentiala, compania investind sume considerabile in centrele de pregatire profesionala de la Suceava, pentru zona de electricitate si la Medias, pentru zona de gaze naturale,  unde au fost implementate sisteme moderne de invatare cum este, de exemplu, cel prin realitate virtuala.

 

Compania ofera angajatilor posibilitatea de a participa la cursuri, in 2019  fiind disponibile atat programe interne cat si externe de instruire si perfectionare.

Pe langa sesiunile de instruire individuala, angajatii dedicati au oportunitatea de a face parte din grupuri sau programe de dezvoltare initiate la nivel local sau de Grup.

 

Pentru crearea unui mediu sigur de munca, la nivelul Grupului E.ON s-au desfasurat multiple actiuni de pregatire si formare care au pus accentul pe conceptul de siguranta. Este vital ca dupa terminarea programului de lucru toti angajatii sa se intoarca sanatosi la familiile lor. De aceea, Grupul E.ON acorda o atentie deosebita insusirii si respectarii cu strictete a normelor de securitate si sanatate in munca. Pe langa instruirile periodice la care participa toti angajatii, anul trecut au fost organizate circa 50 de workshop-uri in care s-a accentuat importanta constientizarii faptului ca suntem responsabili nu doar de siguranta noastra ci si de cea a colegilor nostri.

 

In acelasi sens, in 2019 au fost organizate in parteneriat cu SMURD si cu Reteaua de Sanatate Regina Maria circa 30 de cursuri de prim-ajutor la care au participat peste 700 de colegi.

 

Despre Raportul de Sustenabilitate al E.ON

Primul Raport de sustenabilitate al Grupului E.ON in Romania, realizat cu sprijinul Ernst & Young - una dintre cele mai mari companii de consultanta financiara si audit din lume - reflecta performanta nefinanciara a tuturor companiilor E.ON din perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2019 si a fost realizat din dorinta de a creste transparenta fata de toate partile interesate si pentru a imbunatati modul de guvernare a companiei. Documentul este elaborat pe baza Standardelor Global Reporting Initiative (GRI), Optiunea Core.

E.ON se angajeaza sa prezinte public raportul de sustenabilitate an de an, oferind astfel tuturor partilor interesate sansa de a ne cunoaste mai bine si de a aprecia eforturile noastre pentru dezvoltarea durabila a sectorului energetic.

In paginile raportului sunt prezentate actiunile, proiectele si rezultatele obtinute prin respectarea strategiei de sustenabilitate, pentru care stakeholderii au manifestat un interes deosebit. In etapa de pregatire a Raportului au fost identificate 18 teme, ca urmare a analizei  Standardelor GRI si a suplimentelor specifice Sectorului Energie si Sectorului Petrol si Gaze, a articolelor aparute in presa on-line si a unui numar de 8 rapoarte de sustenabilitate elaborate de companii care desfasoara activitati similare. Totodata a fost considerat contextul de dezvoltare durabila la nivel national si a fost analizata Strategia nationala pentru dezvoltarea durabila a Romaniei, Obiectivele de Dezvoltare Durabila a Natiunilor Unite si legislatia nationala si europeana.

Prin prioritizarea temelor propuse, au fost identificate ca fiind importante pentru toate partile interesate consultate un numar de 15 teme care sunt tratate in prezentul Raport.

Mai multe informati despre Raportul de Sustenabilitate E.ON pentru anul 2019 regasiti aici https://www.eon-romania.ro/content/dam/eon/eon-romania-ro/documents/Raport%20Sustenabilitate%20EON%202019-RO.pdf

 

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pietei de energie, avand in Romania o prezenta consolidata de-a lungul a 15 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid si E.ON Energie Romania, acestea desfasurand activitati de distributie, respectiv de furnizare a energiei si a solutiilor energetice pentru circa 3,2 milioane de clienti. 

0 comentarii1050 vizualizări18 septembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0