Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Marti 20 Octombrie 2020 - 22714 vizitatori azi
E.ON Energie Romania a sustinut amenajarea in judetul Sibiu a 100 de kilometri din Via Transilvanica.

E.ON Energie Romania, in calitate de Partener pentru Sustenabilitate in proiectul Via Transilvanica, a sustinut amenajarea in judetul Sibiu a 100 de kilometri (din cei 115 aflati pe teritoriul judetului), din drumul care strabate Romania de la Putna la Drobeta Turnu-Severin. Este un drum simbolic menit sa-i duca pe iubitorii de drumetie si de natura printr-o suita de poteci de la Putna, unde se odihneste domnitorul Stefan cel Mare, strabatand Transilvania si toate bogatiile culturale ale acesteia pana la Drobeta Turnu-Severin, unde a intrat pentru prima data in tara Regele Carol.

 

Astfel, cu sprijinul E.ON, au fost amenajate pe teritoriul a 12 comune (Atel, Axente Sever, Bazna, Biertan, Brateiu, Copsa Mica, Laslea, Medias, Micasasa, Mosna, Seica Mica si Tarnava) traseele de drumetie, potecile si drumurile de munte din zona Sibiului.

 

"Via Transilvanica este drumul care uneste si suntem mandri ca E.ON este partener pentru sustenabilitate in acest proiect care va aduce iubitorilor de natura si de istorie multe bucurii. Felicitari Asociatiei Tasuleasa Social pentru aceasta initiativa minunata de ecoturism in care am avut onoarea sa ne implicam", declara Claudia Griech, Director General Adjunct E.ON Energie Romania.

 

"Acest drum de lunga distanta ar putea sa dea un nou sens turismului din Romania. De cand am inceput proiectul am cunoscut locuri si oameni care nu mi-am imaginat ca pot exista. Trebuie sa multumesc in mod special E.ON pentru ca in 2021, in judetul Sibiu, va fi sarbatorit anul european al drumetiei si sa avem inaugurat drumul cu un an inainte de acest mare eveniment a fost un cadou nesperat", spune Alin Uhlmann Useriu, presedintele Asociatiei Tesuleasa Social.

 

Pentru a incuraja miscarea in aer liber si a promova un stil de viata sustenabil, compania vine cu o oferta adresata clientilor opteaza pentru produsul E.ON Green Home si anume o reducere de 5 lei la factura curenta de energie pentru fiecare kilometru parcurs pe Via Transilvanica. Clientii care doresc sa beneficieze de aceasta reducere trebuie sa acceseze sectiunea Green Steps din aplicatia E.ON Myline pentru a inregistra traseul pe care il parcurg. E.ON Green Home este un produs de energie electrica 100% verde, exclusiv din surse regenerabile: eoliana, solara si hidro.

 

Mai mult, compania isi propune, in urmatorul an, sa sustina amenajarea a inca 100 de kilometri, implicand si clientii in acest demers: pentru fiecare factura electronica E.ON activata va fi amenajat un metru din acest drum, 100.000 facturi electronice activate insemnand 100 kilometri in plus pe Via Transilvanica.

Traseul Via Transilvanica are o lungime totala de peste 1.000 kilometri si urmeaza sa fie marcat pe intreaga lungime cu elemente de identificare specifice, din materiale durabile, care sa permita buna orientare a calatorului. 

Primii 100 de kilometri au fost finalizati in 2018, in judetul Bistrita-Nasaud si pana la acest moment au fost amenajati in total circa 800 de kilometri in judetele: Suceava, Bistrita-Nasaud, Mures, Harghita, Brasov, Mehedinti si Sibiu.

Inaugurarea tronsonului din judetul Sibiu a avut loc duminica, 20 septembrie, la Biertan, in prezenta autoritatilor locale si judetene si a numeroase personalitati din domeniul academic, mass-media, artistic, precum si din domeniul sportului, intre care: Mihaela Miroiu, Andreea Esca, Dragos Bucurenci, Amalia Enache, Tibi Useriu, Toma Coconea, Marius Manole si Pavel Bartos. Au onorat cu prezenta principele Nicolae si sotia Alina si Charley Ottley, cunoscutul realizator britanic al documentarului "Wild Carpathia".

 

 

 


E.ON Energie Romania, membra a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate si solutii energetice avand un portofoliu variat format din circa 3,2 milioane de clienti, atat rezidentiali, cat si companii si municipalitati. Grupul E.ON este unul dintre liderii pietei de energie, avand in Romania o prezenta consolidata de-a lungul a 15 ani. De la intrarea pe piata din Romania, E.ON a investit circa 1,7 miliarde de euro, in principal in modernizarea retelelor. Totodata, valoarea contributiilor virate la bugetul de stat si bugetele locale se ridica la 2,3 miliarde de euro.

0 comentarii938 vizualizări20 septembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0