Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Marti 20 Octombrie 2020 - 22600 vizitatori azi
Raportul de Sustenabilitate al E.ON.

E.ON Romania a derulat, anul trecut, proiecte de responsabilitate sociala in valoare totala de circa 1 milion de euro, cei peste 700 de voluntari, angajati ai companiilor Grupului E.ON, implicati, dedicand aproximativ 2.400 de ore pentru ca initiativele sa devina realitate si sa aiba un impact pozitiv in comunitate, potrivit Raportului de Sustenabilitate al E.ON in 2019, lansat in premiera in Romania.

 

Parteneriatul E.ON-IGSU, incheiat in 2012, a continuat si pe parcursul anului trecut, activitatile comune fiind desfasurate sub egida campaniei "Mai bine previi, decat sa nu fii!".  In cadrul campaniei au fost distribuite sute de mii de pliante si afise si au fost organizate zeci de evenimente pentru informarea consumatorilor cu privire la riscurile la care se expun daca utilizeaza sisteme/aparate de incalzire cu defectiuni, nesupravegheate sau suprasolicita instalatiile si aparatele electrice. Informatiile oferite pe platforma de socializare Romania Sigura vin in completarea acestor actiuni, atragand atentia si in social media asupra acestor riscuri majore.

 

Tot in 2019, voluntarii E.ON si reprezentantii IGSU au fost prezenti in 35 de unitati de invatamant din zona de activitate E.ON si au prezentat in cadrul lectiilor despre energie regulile de utilizare in siguranta a energiei la peste 6.000 de elevi de varsta scolara si gimnaziala. Eficienta energetica a fost un alt subiect abordat, copiii fiind invatati cum anume pot ei, prin actiuni simple, sa faca economie la energie, promovand astfel si principiile si valorile unui viitor sustenabil.

 

Proiectul Energie in Scolile Copilariei a continuat in 9 scoli din judetele Cluj, Timis, Alba, Neamt, Botosani si Suceava, care acum beneficiaza de un sistem de iluminat modern, 5.000 de corpuri vechi de iluminat fiind inlocuite cu 12.000 de tuburi LED moderne. In urma acestei investitii de 550.000 de euro, 5.300 de elevi si profesori au conditii mai bune de studiu, cu un consum redus de energie. 

Editia din decembrie 2019 a campaniei Daruieste Lumina a mobilizat peste 5.000 romani care au directionat printr-un simplu click cei 200.000 kWh oferiti de E.ON catre 10 institutii din tara: Casa de copii "Sf. Iosif" din Odorheiu Secuiesc, Caminul pentru Persoane Varstnice Targu Mures, Liceul Special "Sfanta Maria" Arad, Asociatia "Steps of Hope" Sibiu, Gradinita Speciala Falticeni, Centrul pentru Educatie Incluziva Dumbraveni, Asociatia de Caritate "Proiect Theodora" Cluj-Napoca, Centrul pentru Educatie Incluziva "Christiana" Bocsa, Congregatia "Fiicelor Sf. Maria" Iasi si Centrul de Recuperare Copii Podul Lung Timisoara.

 

Campania Fii si tu Mos Craciun a adus, prin intermediul angajatilor E.ON, bucuria sarbatorilor si multe daruri celor peste 350 de copii din judetele Mures, Cluj, Iasi, Timis dar si Bucuresti, care provin dintr-un mediu defavorizat.

 

Anul 2019 a insemnat si sustinerea de evenimente sportive pentru o cauza foarte bine definita: 35 de colegi au alergat la Semi-Maratonul organizat la Targu Mures pentru reamenajarea si dotarea salonului de terapie intensiva pentru nou-nascutii prematuri din cadrul Spitalului Clinic Judetean Mures. Alti 10 colegi au alergat in cadrul evenimentului sportiv ASCOTID Trail Race, pentru a promova un stil de viata sanatos, dar si pentru a sustine copiii si tinerii care sufera de diabet.

 

Prin campania interna de donare de sange au fost colectati  aproximativ 150 de litri de sange, echivalentul necesarului pentru 2 saptamani la o sectie de chirurgie dintr-un spital.

 

Campionatul de fotbal pentru copii Cupa E.ON Kinder, un alt reper de promovare a sportului, a reunit peste 2.000 de copii de la aproape 50 de cluburi din tara. Aflat sub semnul #energiepentrucampioni, turneul a fost un adevarat spectacol de fotbal, fiind oferite 18 trofee de echipa si 6 de golgheter. Ambasadorul Campionatului, Ilie Dumitrescu, a incurajat copiii participanti ca prin perseverenta pot deveni campioni.

 

Prin parteneriatul cu Fundatia Hope and Homes for Children Romania E.ON a fost alaturi de 41 de copii si familiile lor, un an intreg, zi de zi, intelegandu-le nevoile si mai ales pentru a incerca sa le ofere o viata mai buna si o sansa in plus pentru viitorul lor. Toti acesti copii si familiile lor au avut parte de consiliere, dar si de sprijin material direct pentru acoperirea nevoilor de hrana, igiena sau de locuire pentru extinderea de case, bransari la utilitati, amenajari interioare si izolari termice.

 

Proiectele E.ON de responsabilitate sociala continua, cu aceeasi incredere ca lucrurile mari se fac cu pasi marunti, dar fermi.

 

Despre Raportul de Sustenabilitate al E.ON 

Primul Raport de sustenabilitate al Grupului E.ON in Romania, realizat cu sprijinul Ernst & Young - una dintre cele mai mari companii de consultanta financiara si audit din lume - reflecta performanta nefinanciara a tuturor companiilor E.ON din perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2019 si a fost realizat din dorinta de a creste transparenta fata de toate partile interesate si pentru a imbunatati modul de guvernare a companiei. Documentul este elaborat pe baza Standardelor Global Reporting Initiative (GRI), Optiunea Core.

 

E.ON se angajeaza sa prezinte public raportul de sustenabilitate an de an, oferind astfel tuturor partilor interesate sansa de a ne cunoaste mai bine si de a aprecia eforturile noastre pentru dezvoltarea durabila a sectorului energetic.

 

In paginile raportului sunt prezentate actiunile, proiectele si rezultatele obtinute prin respectarea strategiei de sustenabilitate, pentru care stakeholderii au manifestat un interes deosebit. In etapa de pregatire a Raportului au fost identificate 18 teme, ca urmare a analizei  Standardelor GRI si a suplimentelor specifice Sectorului Energie si Sectorului Petrol si Gaze, a articolelor aparute in presa on-line si a unui numar de 8 rapoarte de sustenabilitate elaborate de companii care desfasoara activitati similare. Totodata a fost considerat contextul de dezvoltare durabila la nivel national si a fost analizata Strategia nationala pentru dezvoltarea durabila a Romaniei, Obiectivele de Dezvoltare Durabila a Natiunilor Unite si legislatia nationala si europeana.

 

Prin prioritizarea temelor propuse, au fost identificate ca fiind importante pentru toate partile interesate consultate un numar de 15 teme care sunt tratate in prezentul Raport.

 

Mai multe informati despre Raportul de Sustenabilitate E.ON pentru anul 2019 regasiti aici https://www.eon-romania.ro/content/dam/eon/eon-romania-ro/documents/Raport%20Sustenabilitate%20EON%202019-RO.pdf

 


Grupul german E.ON este unul dintre liderii pietei de energie, avand in Romania o prezenta consolidata de-a lungul a 15 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid si E.ON Energie Romania, acestea desfasurand activitati de distributie, respectiv de furnizare a energiei si a solutiilor energetice pentru circa 3,2 milioane de clienti.

 

0 comentarii903 vizualizări22 septembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0