Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Sambata 30 Septembrie 2023 - 14587
Documentarul TUTANKHAMON - ULTIMA EXPOZITIE, in premiera din 20 mai in cinematografe.

La 100 de ani de la descoperirea mormantului lui Tutankhamon, documentarul Tutankhamon - Ultima expozitie ofera o oportunitate unica de a descoperi povestea regelui-copil. Narat de Iggy Pop si regizat de Ernesto Pagano (seria Roots of Egypt), filmul ofera acces exclusiv in unele dintre locurile care au marcat pentru totdeauna istoria si civilizatia si prezinta cum anume au fost mutate 150 dintre comorile lui Tutankhamon pentru a fi expuse in cadrul celei mai mari expozitii dedicate vreodata faraonului.

 Tutankhamon - Ultima expozitie impleteste trei fire narative si trei perioade istorice: trecutul indepartat, atunci cand faraonul era in viata, secolul al XX-lea, marcat de descoperirea mormantului acestuia si timpurile moderne, cu studiile dedicate Egiptului antic. In 1922, arheologul Howard Carter intra pentru prima oara in camera mortuara a regelui-copil, inca intacta si plina de obiecte. De aici incepe povestea care a devenit legenda. Documentarul ne poarta prin Muzeul Egiptean din Cairo, in incaperile caruia putem admira de aproape comorile faraonului, apoi in Los Angeles, Paris si Londra, unde aceleasi obiecte prind din nou viata pentru a evoca istoria turbulenta, magnifica, fascinanta a lui Tutankhamon.

 Documentarul Tutankhamon - Ultima expozitie va fi proiectat incepand cu 20 mai in cinematografele Happy Cinema din Bucuresti, Buzau, Bistrita, Bacau si Botosani, la Cinema One Brasov si Satu Mare, Cinema Ateneu din Iasi, Cinema Florin Piersic Cluj-Napoca, Cinema Arta Sibiu, Cinema Patria Craiova, Cinema Europa Bucuresti si in cinematografele Marcom din Resita, Caransebes si Petrosani.

 Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=2enywE8Mvwk

 Mai multe informatii despre programul proiectiilor din cadrul retelei Happy Cinema sunt disponibile pe www.happycinema.ro

 HAPPYCINEMA® este a doua retea de cineplex-uri din Romania dupa numarul de locatii, fiind prezent in 8 orase (Bucuresti, Buzau, Focsani, Alexandria, Bacau, Bistritia, Botosani si Vaslui). De asemenea, Happy Cinema a dezvoltat in 2020 propria platforma de streaming online - www.play.happycinema.ro.

0 comentarii3199 vizualizări19 mai 2022
rss 2.0
rss 2.0