Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Duminica 14 August 2022 - 14587
Filmul romanesc de animatie Merge si-asa se vede in avanpremiera la Bistrita.

Pe 1 si 2 iunie va rula in avanpremiera la Bistrita, la Happy Cinema, filmul de animatie romanesc"Merge si-asa", in regia lui Valentin Urziceanu si din 3 iunie pe ecranele cinematografelor din Romania, iar biletele sunt deja disponibile. Detalii despre film si program se gasesc pe site: https://mergesiasafilm.ro/.

            "Merge si-asa", distribuit de catre Mockra Productions, imbina atat doua tehnici (animatie si live action) cat si doua planuri de actiune, cel in care o mana de oameni dintr-o echipa creativa analizeaza filmul de animatie pe care il are in lucru si un plan in care se deruleaza chiar povestea din filmul respectiv. Lungmetrajul intentioneaza sa deschida un dialog despre diversitate, acceptare si convergenta dintre o serie de culturi si nationalitati de pe teritoriul Europei.

Sinopsis:

            O satira despre film, muzica si viata. Giani este un baiat de etnie roma care viseaza sa ajunga un mare chitarist, inspirat de modelul sau, Django Reinhardt, celebrul artist care a dezvoltat Jazz-ul Manouche. In Europa sfasiata de cel de-al Doilea Razboi Mondial, el calatoreste din Bucuresti in Paris pe jos, iar pe drum are sansa sa asculte melodii traditionale ale diverselor natii europene, pe care le distileaza intr-un stil propriu. Filmul penduleaza intre povestea lui Giani si drama echipei de creatie in fata constrangerilor din viata reala. Asemeni unui Deus ex machina, managerul proiectului va transforma finalul intr-unul fericit, ca in povesti.

 

Trailer: https://youtu.be/ApjIaGg7rJk

 

Animatia are ca producator ABI Fundatie iar muzica originala este semnata de Stian Vågen Nielsen (Norvegia) si Radu Captari (Romania). Din distributie fac parte, printre altii, actorii Florin Mititelu, Ioana Calota, Ion Kivu, George Ioan Fodor, Daniela Ionita, Adrian Dima, Kristina Cepraga si Irina Ungureanu.

Film realizat cu sprijinul CENTRULUI NATIONAL AL CINEMATOGRAFIEI, OMD ROMANIA, PUBLICIS GROUPE MEDIA BUCHAREST.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Itsy Bitsy, Music Channel, Zile si Nopti, Cinemap, IQads, Liternet, Observator Cultural, The Romania Journal, Spotmedia, MovieNews, filme-carti.ro, All About Romanian Cinema, Cinefan, Presadeazi.ro, Ziarulolteniei.ro, Ziarulbanatului.ro, Ziarultransilvaniei.ro, Ziarulmoldovei.ro.

 

Contact: mergesiasafilm@gmail.com

 

0 comentarii2968 vizualizări31 mai 2022
rss 2.0
rss 2.0