Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Duminica 18 Aprilie 2021 - 14587
Pe Valea Somesului sunt zone care necesita o ecologizare de urgenta.

Prefectul Stelian Dolha a organizat si condus o comisie mixta pentru verificarea in teren a situatiei depunerii deseurilor menajere sau de dimensiuni mari in natura , vizita la care au fost invitati si primarii unitatilor administrativ-teritoriale de pe Valea Somesului, mai exact din Sant, Rodna, Maieru, Sangeorz-Bai si Ilva Mica.

Comisia a fost formata din reprezentanti ai Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu, ai Sistemului de Gospodarire al Apelor, ai Agentiei pentru Protectia Mediului si ai Institutiei Prefectului.

In teren, au fost depistate unele dintre cele mai afectate zone de pe Valea Somesului, zone care necesita o ecologizare de urgenta, precum si monitorizarea acestor zone atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte pentru a opri depozitele ilegale de deseuri sau pentru a sanctiona persoanele care recurg la astfel de actiuni care pun in pericol mediul inconjurator.

"In urma sedintei de la sfarsitul anului trecut pe tema protectiei mediului, impreuna cu participantii am reusit sa stabilim o lista de actiuni care sa contribuie la oprirea acestui obicei vechi de depozitare de deseuri menajere pe albiile raurilor. Un aport foarte mare in educarea cetatenilor in ce priveste adoptarea unui comportament ecologic il au primariile, atat prin actiuni de sanctionare, cat si prin activitati continue de informare in acest sens. Natura este casa tuturor, iar pitorescul bistritean are si el de suferit din cauza gunoaielor aruncate la intamplare", declara prefectul judetului Bistrita-Nasaud, Stelian Dolha.

Printre masurile propuse pentru corectarea comportamentului poluant, se numara supravegherea reciproca a cetatenilor si acordarea de premii motivante pentru cei care fac sesizari referitoare la actiuni care aduc prejudicii mediului. Amplasarea de sisteme de supraveghere video si actiuni de monitorizare intensificate in zonele vizate sunt alte propuneri care contribuie la identificarea cetatenilor care depoziteaza ilegal deseuri in scopul sanctionarii acestora.

 

0 comentarii889 vizualizări02 martie 2021
rss 2.0
rss 2.0