Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Marti 11 Mai 2021 - 14587
Un oras inteligent raspunde provocarilor in timp real si salveaza vieti, timp si bani.

Orasele din Romania au nevoie de modernizare si adaptare la nevoile cetatenilor, care s-au schimbat foarte mult in ultima perioada. Ultimul an, caracterizat de restrictiile cauzate de pandemie, a adus in prim plan o mai mare nevoie de conectare digitala, sanatatea, mai mult spatiu pietonal sau dedicat mobilitatii individuale, mai mult spatiu verde si mai putina poluare, mai multe servicii publice digitale, mai putina birocratie, cu sisteme care ne ajuta sa salvam timp pretios.

Insa, orasele pot fi imbunatatite cand exista o gandire strategica a liderilor administrativi, armonizata cu interesele cetatenilor si ale mediului de afaceri. Astfel, printr-o abordare inteligenta, orasele pot evolua in orase mai atractive, mai locuibile si mai prietenoase cu turistii si mediul de afaceri.

 

"Multe administratii locale functioneaza inca dupa traditionalele metode birocratice, ceea ce le face anacronice in raport cu vremurile in care traim si total ineficiente in relatia cu cetateanul. De aceea, speram ca toti actorii implicati in procesul de digitalizare sa contribuie in mod sustinut la accelerarea acestuia, in asa fel incat plimbatul hartiilor si coada la ghiseu sa devina istorie in cel mai scurt timp", declara Marius Todor, CEO Total Business Land, participant la eveniment.

 

Tehnologia poate ajuta foarte mult in gasirea solutiilor care sa raspunda mai bine asteptarilor tuturor generatiilor de rezidenti, a celor care vin in vizita dar si a oamenilor de afaceri care creeaza permanent valoare suplimentara. Dezvoltarea tehnologica disruptiva, viteza de aplicare in practica a noutatilor, crizele sanitare sau de alta natura, migratia si alti factori obliga edilii oraselor la inovare, la fructificarea oportunitatilor, evitarea pericolelor si la ajustarea corectiva a strategiilor de dezvoltare.


Despre cum vor trebui adaptate strategiile pentru dezvoltarea oraselor, care sunt principalele provocari ale administratiei locale in 2021 si ce inseamna finantarea inteligenta a proiectelor puteti afla urmarind evenimentul online DEZVOLTAREA STRATEGICA PENTRU ORASE INTELIGENTE, joi, 11 martie, incepand cu ora 14.00. Evenimentul face parte din seria Dezbaterilor Smart City, organizate de Concord Communication, incepand din 2017, pentru promovarea conceptului de orase inteligente.


"Analizarea si promovarea solutiilor smart city ajuta administratia publica sa evalueze unde se afla si cum pot face mai multe lucruri bune pentru comunitatile locale. Pornind cu proiectul pilot de la Alba Iulia, in ultimii patru ani am desfasurat o ampla campanie de constientizare a importantei tehnologiei si folosirii ei in mod etic pentru: eficientizarea activitatilor, dezvoltarea locala si nationala, pentru sanatate si salvarea vietilor, dezvoltare economica, culturala, pentru turism, mediu, transport, energie, pentru o mai buna functionare a administratiei si alte verticale importante pentru o Romanie mai buna. Am spus mereu ca romanii inteligenti de pretutindeni se vor intoarce in orase si sate inteligente in care pot ramane conectati cu lumea intreaga, dar cu o calitate a vietii pe care poate nu o regasesc acolo unde se afla acum", a declara Marius Bostan, antreprenor si fost Ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale, moderatorul evenimentului "Dezvoltarea strategica pentru orase inteligente".

Va fi o dezbatere cu persoane importante din administratia publica si din mediul privat pentru a arata intregii tari cum se poate face administratie moderna in Romania. Discutiile vor avea in vedere solutiile care sunt la indemana autoritatilor publice locale, cum poate fi abordat procesul digitalizarii interconectate a institutiilor publice locale, dar si importanta leadershipului institutional si al colaborarii la nivel regional intre institutii. De asemenea, va fi abordat subiectul finantarii inteligente a proiectelor, care sunt sursele de finantare pe care administratia publica locala le poate utiliza.

Pentru a putea participa la eveniment  va puteti inscrie la office@concordcom.ro

DESPRE ORGANIZATOR

Concord Communication este o agentie de publicitate si organizare evenimente. Pe langa serviciile furnizate clientilor sai, a organizat si propriile evenimente, multe dintre acestea fiind sub denumirea Dezbaterile Smart City 2017-2020, incepand din anul 2017. Pana acum au fost organizate 11 editii in orasele: Bucuresti, Alba Iulia, Iasi, Brasov si Calarasi. Anul trecut a organizat, in mediul online, un maraton de 5 zile a evenimentului Smart Cities Days.

Evenimentele organizate pot fi vazute Aici

Concord Communication a editat Ghidul Solutiilor Smart City, in 2018 si 2019, 2020 impreuna cu Revista Newsweek Romania, un supliment anual, unde au fost inglobate solutii smart city oferite de furnizori privati si nevoile oraselor din Romania. Ghidul a fost transmis, de fiecare data, primariilor a 300 de orase din Romania si a fost distribuit in 6000 de exemplare cu Revista Newsweek, pe reteaua lor de distributie a presei. A realizat 12  emisiuni video Smart City - difuzate saptamanal pe Realitatea TV, in perioada 2018-2019. Emisiunile si alte interviuri de la Dezbaterile Smart City pot fi gasite aici: http://bit.ly/2TLj08f

 

 

www.concordcom.ro, office@concordcom.ro

0 comentarii987 vizualizări03 martie 2021
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0