Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sindicate Vineri 23 Aprilie 2021 - 14587
Sindicalistii sunt din nou tinta atacurilor de tip mafiot!

Viata si integritatea fizica a d-lui George Epurescu, vicepresedinte al Federatiei Sindicale Hermes, sunt in pericol dupa ce persoane necunoscute au facut demersuri in randul unor organizatii de criminalitate organizata din strainatate pentru lichidarea acestuia. George Epurescu a depus acum doua zile o sesizare la sectia 18 Politie, unde se afla in acest moment in desfasurare o ancheta, in baza probelor depuse.

Informatia poate fi privita cu reticenta insa, sursa este una foarte credibila. In seara zilei de 5 decembrie Federatia Sindicala Hermes a fost informata asupra unei intentii criminale indreptate impotriva vicepresedintelui. Avertismentul arata ca amenintarea este reala si concreta; termenul punerii ei in aplicare este 31 decembrie 2019. Pentru noi informatia ca se pune la cale eliminarea unui lider de sindicat foarte incomod reprezinta un motiv de alarmare de maxima gravitate.

George Epurescu deranjeaza pentru ca a fost liderul cel mai expus, atat ca lider de sindicat, cat si ca lider al federatiei Hermes, prin interpelarile permanente catre autoritati pe probleme de interes public ce imbraca forme penale, prin sesizarea parchetelor pentru cazuri de angajari fictive ale unor persoane importante, publice, deturnari de fonduri nationale si europene, dar si cu privire la abuzurile asupra liderilor de sindicat, a transformarii unor institute nationale de cercetare in feude ale unor grupuri de interese ilegitime, protejate administrativ si politic, cu rezultate pozitive in instanta.

Interpelarile din noiembrie 2019 din Comisia de Dialog Social a Ministerului Educatiei si Cercetarii au creat un adevarat cutremur la nivelul unor universitati administrate de grupuri de interese ilegitime ce se comporta autoritar, discretionar sub protectie politica locala dar si a Ministerului si a unor sindicalisti influenti din invatamantul superior.

Aceasta aducere pe agenda centrala a problemelor grave din anumite universitati coroborata cu reactia de tip mafiot interceptata arata ca dimensiunea fraudelor la nivelul invatamantului superior si a cercetarii stiintifice nu este inca perceputa la adevarata sa amploare.

Federatia Sindicala Hermes a luat fiinta ca rezultat al dorintei comune a Sindicatelor fondatoare de a depasi criza morala in care se afla miscarea sindicala din Romania, a inexistentei structurilor sindicale democratice la nivelul sectoruluide activitate invatamant superior - cercetare stiintifica. Prin activitatea noastra in ultimii trei ani am deranjat grupuri de interese ilegitime ce au confiscat ministere,universitati si institute nationale de cercetare-dezvoltare.

Sindicalistii au fost totdeauna tinta atacurilor verbale sau fizice: asistam astazi, cu furie, la apogeul acestor atacuri, urmare a unei activitati constante si curate a acestei federatii lipsita de orice fel de partizanat. Amenintari verbale sau scrise voalat am mai primit insa niciodata nu s-a pus in balanta viata unui sindicalist, a unui lider sindical. Demascarea fraudelor academice grave a adus recent in prim plan cazul jurnalistei Emilia Sercan, amenintata cu moartea de fosta conducere a Academiei de Politie.

Solicitam autoritatilor competente, in speta Ministerul de Interne si Parchetul Genral, sa trateze cu prioritate acest caz, iar cercetarile sa se desfasoare cat mai rapid. Solicitam presei si opiniei publice sa nu permita tergiversarea si musamalizarea acestei plangeri si pentru asigurarea unei protectii adecvate colegului nostru George Epurescu. Solicitam autoritatilor sa contribuie prin actiuni administrative pe care le au incompetenta la asigurarea unei protectii efective a liderilor de sindicat in fata unui asalt de tip mafiot ce readuce in actualitate a cazul Virgil Sahleanu.


Mugurel Popescu

Presedinte al Federatiei Hermestel.

e-mail: federatiahermes@gmail.com

0 comentarii7959 vizualizări12 decembrie 2019
rss 2.0
rss 2.0