Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sindicate Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Garda Nationala de Mediu nu are inca un comisar general numit in functie.

Sindicatul National al Garzii Nationale de Mediu doreste sa traga un semnal de alarma asupra faptului ca au trecut trei saptamani de cand Garda Nationala de Mediu nu are inca un comisar general numit in functie.

In aceste conditii, activitatea institutiei este serios afectata si risca sa intre in blocaj in situatia in care nu exista un ordonator de credite si un buget aprobat pentru anul 2020. La aceasta data, insitutia nu-si poate onora platile aferente diferitelor contracte pe care le-a incheiat cu furnizorii (energie electrica, combustibil, asigurari si reparatii pentru autoturismele din dotare, servicii de telefonie mobila si internet, gaze, etc.) si nu poate reinnoi contractele care au expirat la sfarsitul anului.

Mai grav, este faptul ca, in lipsa unui ordonator de credite, suntem in situatia de a nu putea emite deciziile de salarizare conform art. 38, alin (4) din Legea nr. 153/2017, incepand cu data de 01.01.2020. Astfel, exista riscul ca angajatii Garzii Nationale de Mediu sa nu isi poata primi drepturile salariale aferente lunii ianuarie, in data de 10 februarie 2020, asa cum este stabilit prin ordin de ministru.

Avand in vedere cele mentionate, SINDICATUL NATIONAL AL GARZII NATIONALE DE MEDIU solicita rezolvarea cu celeritate a acestei situatii si intrarea de urgenta pe un fagas normal de functionare a institutiei.

In cazul in care Guvernul Romaniei, impreuna cu Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor nu vor gasi solutii, exista riscul ca activitatea insitutiei sa inceteze, cu toate repercursiunile ce rezida din aceasta situatie.

 

 

Husu Andreea Claudia

Lider sindicat GNM CJ BN

 

 

0 comentarii4340 vizualizări06 februarie 2020




rss 2.0
rss 2.0