Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sindicate Duminica 18 Aprilie 2021 - 14587
Situatia deturnarii banilor publici prin frauda si fals la nivelul - INFLPR Magurele.

Federatia Sindicala Hermes, din Invatamantul superior si cercetarea stiintifica, cu sediul in Bucuresti, Calea Dorobantilor nr 15-17, sala 2201 A, Sector 1, tel. 0773823619, email federatiahermes@gmail.com. infiintata prin hotararea definitiva Nr. 11 FED a Tribunalului Bucuresti in dosarul nr 23177/3/2016, reprezentata prin presedinte Mugurel Popescu, afiliata la Confederatia Sindicala Meridian, - Aducem la cunostinta opiniei publice, a doamnei ministru a educatiei si cercetarii Monica Anisie, a domnului secretar de stat Dragos Ciuparu, dar si organelor de cercetare penala situatia deturnarii banilor publici prin frauda si fals la nivelul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, Plasmei si Radiatiei - INFLPR Magurele. Acest institut gestioneaza fonduri bugetare alocate prin Programul Nucleu - finantarea de baza a INCD - de aproximativ 40 milioane de lei anual. Fondurile cercetarii sunt atribuite "din pix" prin cateva semnaturi pe rapoarte de activitate, unele fiind plagiate, autoplagiate sau inventate. Programul Nucleu este un program national, institutional, gestionat in regim centralizat, in cadrul caruia cercetatorii propun teme, proiecte (faze), pentru a fi evaluate si finantate. Propunerea de Program Nucleu se depune la Ministerul Educatiei si Cercetarii (anterior Ministerul Cercetarii si Inovarii /Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica si Inovare) spre evaluare si finantare. In realitate nu exista o evaluare, in acest proces fiind implicati in principal directori de INCD, adica cei care solicita finantarea. Asistam la o evaluare incrucisata, in mod evident o frauda de proportii, tolerata nejustificat de personalul cu functii de conducere din ministerul coordonator.

................................................................... 

Toate acestea se intampla in conditiile in care toate propunerile de proiecte sunt insotite de declaratii pe propria raspundere ca nu mai fost finantate din alte surse.

 

 

 Cangrena sistemului de cercetare este prezenta sub forma autoplagiatului, plagiatului, la care se adauga si cazurile de raportari fictive.

Conducerea INFLPR isi foloseste influenta pentru a mentine aceasta stare de fapt cu acordul tacit al responsabililor din ministerul coordonator, care cunosc situatia de fapt.

Solicitam presei, opiniei publice, factorilor responsabili din Ministerul Educatiei si Cercetarii sa opreasca aceasta schema de fraudare, sa sanctioneze exemplar persoanele vinovate.

Nu in ultimul rand, solicitam ca mandatul de director general INFLPR al lui Traian Dascalu sa nu mai fie prelungit dupa data de 16 februarie 2020, data la care expira actualul mandat. Consideram justificata solicitarea noastra ca urmare a nelegalitatilor comise de Traian Dascalu, personaj spijinit fatis in fata ministrului Monica Anisie si a secretarului de stat Dragos Ciuparu, prin interventia unor persoane cu functii cheie in minister, in scopul prelungirii mandatului de director general si mentinerea sistemului de fraudare a fondurilor publice.

 

Cu stima,

Presedinte                          Vicepresedinte cercetare stiintifica

Mugurel Popescu               George Epurescu - tel 0742689126

0 comentarii6937 vizualizări12 februarie 2020
rss 2.0
rss 2.0