Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sindicate Duminica 18 Aprilie 2021 - 14587
Situatie dramatice la Institutul National pentru Fizica.

Federatia sindicala Hermes atrage atentia opiniei publice asupra situatiei dramatice de la Institutul National pentru Fizica Laserilor, Plasmei si Radiatiei- INFLPR Magurele, institute care de 4 zile nu are director general, adica reprezentant legal. Ministerul Educatiei si Cercetarii, cel care numeste directorul general, este asaltat de gruparile parazite care au sifonat ani la rand foarte multi bani si vor sa se mentina la butoane pentru a incerca sa elimine urmele jafului organizat pe care l-au realizat cu sustinerea unor functionari cheie din directia de cercetare stiintifica a MEC, dar sa si continue obiceiul locului. Pe masa doamnei ministru Anisie se afla propuneri serioase pentru ocuparea postului de director general pana la organizarea concursului insa, surpriza, surse din MEC sustin ca se pregateste instalarea la INFLPR ca director general interimar a lui Gabriel Socol, mostenitorul de drept, pregatit timp de 5 ani de gruparile infractionale care au capturat institutul.

De unde vin aceste presiuni asupra doamnei Anisie si care este miza reala a desemnarii noului director general?

Federatia sindicala Hermes a intrat in posesia unor probe care ne arata o magnitudine a jafului care, recunoastem, ne depaseste imaginatia. Salarii din 6 cifre, CIM-uri fictive mult peste cazul Bombonica Dragnea, falsificarea dosarelor de concurs pentru obtinerea gradelor stiintifice, subordonarea Comisiei de etica a cercetarii si multe altele pe care le vom prezenta intr-un serial. Presiunile vin atat pe filiera PNL cat si pe cea a retelelor de fii de securisti, securisti si utecisti exact ca in cazul campaniei de sustinere a lui Nicolae Zamfir. Toti fac parte din aceeasi grupare extinsa care a colaborat pentru stapanirea domeniului cercetarii stiintifice si a bugetului cercetarii.

 

Episodul I

 

Mare reusita a cercetarii romanesti! Care sunt conditiile speciale care au facut posibila descoperirea..

 

Va aduceti aminte de momentul cand savantii de la CERN au impartit opinia publica in doua, vorbind despre posibilitatea de a crea o microgaura neagra? Ce nu au facut ei au reusit cercetatorii romani in urma unei colaborari fructuoase intre departamentele administrative de la Institutul National pentru Fizica si Inginerie Nucleara - Horia Hulubei (IFIN-HH), de la Institutul de Stiinte Spatiale - Filiala INFLPR si Agentia Spatiala Romana (ROSA - institutie publica in subordinea MEC), totul cu concursul functionarilor ministerului, Gheorghe Bala (coordonatorul institutelor nationale) si Octavian Stroie (seful auditului financiar). Da, gratie unor romani, avem confirmarea in premiera a teoriilor stiintifice cele mai avansate: gaura neagra de la Magurele nu doar ca inghite bani din toate directiile, dar ea si emite sume colosale catre niste obiecte identificate pentru prima data - buzunarele negre. Salarii de miliarde de lei vechi, adica sase cifre in lei noi, cu mici fluctuatii cuantice la limita gaurii negre, umplu conturile unor cercetatori si sefi ai aparatului administrativ.

Campionul cercetarii pe luna decembrie 2018 este Eugeniu Mihnea Popescu, cercetator stiintific gradul 3 la Institutul de Stiinte Spatiale - Filiala INFLPR care figureaza, conform Declaratiei 112, cu un venit de 123.960 lei brut, adica 81.368 lei net. Salariul lunar pe 2018 al presedintelui Iohannis era de 22.800 de lei, retributia neta fiind 13.338 lei. 

 

Echipa de cercetatori a Federatiei descurca itele administrativ-contabile ale gaurilor negre

Aceasta descoperire nu s-ar fi putut realiza nicaieri in alta parte pentru ca ea se bazeaza pe legaturi de rudenie, afinitati si cumetrii specifice culturii institutionale romanesti. De pilda, Alexandru Popescu este directorul economic de la IFIN-HH, unul dintre lacheii lui Nicolae Zamfir si coautor al executiilor la comanda, membru extrem de activ in comisiile de disciplina ce au zguduit IFIN-HH. Sotia acestuia este Ramona Popescu, fosta sefa a departamentului achizitii al ISS-Filiala INFLPR, de profesie inginer textilist. Alexandru Popescu a fost simultan si contabilul sef al ISS-Filiala INFLPR in perioada 2012-2013, cumuland peste 14 ore pe zi din cele doua CIM-uri si alte activitati, de exemplu Marele Laser. El este si bun prieten cu Octavian Stroie, seful auditului financiar din autoritatea de stat pentru cercetare stiintifica, cel care acoperea neregulile din IFIN-HH si INFLPR. Despre activitatile ilicite ale lui Octavian Stroie am scris aici.

Agentia Spatiala Europeana folosita de ROSA drept paravan

Cercetarea spatiala reprezinta evident o ramura speciala prin necesitatea existentei unei infrastructuri pe care putine state si-o permit. La nivel european, ea se face prin ESA (Agentia Spatiala Europeana) la bugetul careia contribuie toate statele si care realizeaza proiecte mari, principale, de pilda lansarea unor sateliti europeni ori altele mai mici, complementare, cum ar fi dezvoltarea unor materiale noi, imbunatatirea  unui design, etc. Romania contribuie la ESA cu o suma fixa pentru programele principale, si o alta suma, variabila, pentru programe optionale. Doar ca, dupa axioma revocatului Nicolae Zamfir in stiinta "europenii sunt saraci si ne iau banii, sunt prosti si ne fura ideile, sunt rai si dau vina pe noi", Romania nu a achitat contributia pentru programele optionale ale ESA din 2017, iar suma restanta se ridica acum la aproximativ 115 milioane de euro. Parte din contributia la programele optionale se intoarce in cercetarea nationala sub forma finantarii de proiecte. ROSA insa gestioneaza aceste fonduri intr-un mod total netransparent dupa cum reiese chiar din corespondenta dintre ESA si cercetatori romani interesati de aceste aspecte. In fapt, banii sunt directionati catre clientela ROSA, fara competitie, fara evaluare, fara publicarea vreunui detaliu despre aceste proiecte. In contextul acestei lipse totale de transparenta a ROSA, nu consideram ca fiind o problema faptul ca Romania nu a platit contributia la programele optionale. Dimpotriva, acest lucru ar trebui facut doar in conditiile unei transparente totale vizavi de aceste programe ale ROSA. Contribuabilul roman nu poate fi obligat sa achite dezmatul acestui grup infractional bine protejat de institutiile statului complice.

 

Super salariile din bani publici

Astfel se ajunge ca grupul finantat de ROSA sa incaseze lunar sume exorbitante, cel mai clar caz pe care l-am putut documenta este cel al lui Mihnea Popescu, cercetator stiintific gradul 3 la Filiala INFLPR: acesta a incasat in luna decembrie 2018 suma de 123.960 lei brut, adica 81.368 lei net. Salariul lunar pe 2018 al presedintelui Iohannis era de 22.800 de lei, retributia neta ajungand la 13.338 lei. Doamna Ramona Popescu incasa si ea peste 23.000 lei brut asa cum arata si un Raport de audit bine ascuns de ochii autoritatilor si ai opiniei publice. Raport care musamalizeaza celelalte salarii ilegal incasate, dar ne spune ca doamna Popescu este platita ca si cum ar fi cercetator, nu functionar (pagina 13 din Raport). Nici alti cercetatori nu se lasa mai prejos si nu scad sub 30.000 lei brut lunar. Intrucat era nevoie si de semnatura contabilei (sef birou plan) pe aceste documente, ea a fost recompensata cu salarii de peste 37.000 lei, mult peste salariul unui cercetator stiintific gradul 1 sau 2. Tabloul neregulilor salariale este mult mai amplu si va fi detaliat ulterior.

 

Marius-Ioan Piso - Presedinte ROSA si salariat fictiv al ISS-Filiala INFLPR, care incaseaza si … ore suplimentare

Cum ajung acesti bani la ISS fara sa stie autoritatile? Prin semnatura domnului Marius-Ioan Piso, director general/presedinte al ROSA si, surpriza, sef de laborator (fictiv) in cadrul ISS-Filiala INFLPR, cu norma intreaga pe durata nedeterminata. Adica in acte figureaza cu 16 ore pe zi, zi de zi. Lucrurile nu se opresc aici - domnul Piso a incasat si drepturi salariale pe ore suplimentare, confirmare stralucita a faptului ca spatiu-timpul se comprima puternic in apropierea surselor masive de gravitatie, cum e gaura neagra la buget. Sa nu uitam ca, pentru mult mai putin, avem o condamnare de rasunet ce se executa acum la Rahova.

Si asta nu e tot, domnul Piso are aproape 67 de ani, iar pentru mentinerea sa in acesta nu a obtinut aprobarea Consiliului sriintific asa cum cere legea 319/2003 (art 36). Doar marele Marius-Ioan Piso nu are nevoie de aprobarea nimanui, asa zicea si celalalt mare, Nicolae Zamfir.

Ce va face doamna ministru Anisie? Va ceda in fata acestei grupari infractionale? Domnul Orban este strain de aceasata situatie fara precedent?

Solicitam presei sa sprijine cercetarea romaneasca onesta si sa nu scape din lumina reflectoarelor aceasta caracatita.

Intrucat volumul documentelor primate este foarte mare si caracatita destul de extinsa, impartim relatarea noastra despre jaful practicat acolo in mai multe episoade.

 

Mugurel Popescu                                Dr. George Epurescu

Presedinte                                           Vicepresedinte cercetare-stiintifica

 

Tel 0773823619                                 0742689126

 

federatiahermes@gmail.com

https://federatiahermes.ro

0 comentarii2443 vizualizări22 octombrie 2020
rss 2.0
rss 2.0