Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sindicate Duminica 18 Aprilie 2021 - 14587
FSH lupta pentru apararea cercetarii stiintifice in fata unei politici de stat orientata spre distrugere.

Federatia Sindicala Hermes semnaleaza opiniei publice faptul ca Dragos Mihael CIUPARU este mentinut de PNL, sfidator, in functia de secretar de stat pentru cercetare stiintifica la Ministerul Cercetarii Inovarii si Digitalizarii (M.C.I.D.). 

Prin acesta numire, Partidul National Liberal, caruia ii revine functia de secretar de stat pentru cercetare la M.C.I.D. incearca sa recladeasca, in ciuda tuturor eforturilor comunitatii stiintifice oneste, sistemul mafiot transpartinic ce a stapanit domeniul timp de trei decenii. Acest sistem a fost protejat la randul lui chiar de Dragos Mihael CIUPARU. Acest personaj devine acum exponentul unui grup politic din P.N.L. care viseaza sa puna stapanire pe bugetul alocat cercetarii, asa cum a procedat anterior si P.S.D.

Prin embargoul impus de Franta asupra cooperarii bilaterale, cu influenta in alocarea fondurilor europene destinate cercetarii romanesti pe viitor, pentru prima data in istorie cercetarea stiintifica a fost izolata de spatiul european al cercetarii. Secretarul de stat Dragos Mihael CIUPARU nu a actionat in interesul cercetarii romanesti, pentru inlaturarea embargoului, ci l-a protejat pe fostul director general Nicolae Zamfir de la I.F.I.N.-H.H., printr-o atitudine sfidatoare fata de partenerii europeni, fapte care au dus la generalizarea blocadei stiintifice. In acest fel interesele legitime ale cercetarii au fost tradate de oficialii romani in favoarea unui grup stabil si obscur de personaje, pe care P.N.L. le mentine in continuare la carma cercetarii. In acest moment Romania nu mai are posibilitatea sa acceseze fonduri de cercetare in consortiile internationale din cauza embargoului.

Federatia Sindicala Hermes va lupta pentru apararea domeniului cercetarii stiintifice in fata unei politici de stat orientata spre distrugerea onestitatii din domeniul cercetarii. Un prim pas in acest sens se concretizeaza in organizarea unui protest la sediul M.C.I.D., marti 29 decembrie incepand cu ora 11, impotriva re-numirii d-lui Dragos Mihael CIUPARU in functia de Secretar de Stat pentru cercetare stiintifica.Presedinte                     Prim Vicepresedinte

Popescu Mugurel             Dr. George Epurescu

0 comentarii1757 vizualizări28 decembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0